Pokažite novac pa zumirajte YouTube klipove

featured image

Samo nekoliko dana nakon što je YouTube obradovao sve stvaraoce sadržaja na ovoj platformi uvođenjem podrške za smanjenje demonetizacije video klipova upotrebom autorske muzike (što jeste bio ogroman problem), Endgadget prenosi kako stiže još jedna zanimljiva, ali nismo sigurni koliko baš i korisna opcija. 

Zum je tu 

“Pinch to zoom”, tj. Pritisak ekrana sa dva prsta i njihove širenje sa obe strane omogućiće vam da zumirate video snimak na YouTube platformi dok on nastavlja da se reprodukuje. Ova nadogradnja funkcioniše prilikom reprodukovanja sadržaja i u horizontalnom i u vertikalnom prikazu, omogućavajući vam da vašu pažnju preusmerite na određeni deo ekrana koji vas posebno interesuje. 

Ukoliko mesečno izdvajate određenu sumu novca za YouTube Premium, kako biste pristupili ovoj opciji treba da kliknete na vašu profilnu fotografiju, otvorite sekciju “Your Premium Benefits”, otvorite “Try New Features”, i omogućite zumiranje, nakon čega ćete video zapise moći da zumirate do osam puta. 

Ali samo za odabrane 

Ko je gledao legendarni film “Džeri Megvajer” sa ne svima omiljenim Tomom Kruzom, ali i favoritom publike Kjuba Guding Juniorom, sigurno se seća jedne od najpoznatijih replika u istoriji filma a to je “Show me the money”, tj. Pokaži mi novac, a upravo je to ono što YouTube u ovom trenutku traži od korisnika ukoliko žele da iskoriste “zoom” funkcionalnost. Naime, “pinch to zoom” dostupan je samo za one korisnike koji plaćaju pretplatu na premijum YouTube, pa ukoliko niste jedna od takvih individua na ovu funkcionalnost možete slobodno da zaboravite, makar za sada. 

Iskreno, nama nije baš najjasnije kako bi zumiranje video snimaka doprinelo našem iskustvu uživanja u raznovrsnim sadržajima koje kreatori postavljaju na YouTube. Sa druge strane, ukoliko vam je i neophodno da zumirate neku od scena prisutnih u video klipu, uvek možetre upotrebiti neki od besplatnih programa za jednostavno hvatanja snimaka ekrana poput “Lightshot”, napraviti brzu fotografiju, zumirati je, reći “AHA” i nastaviti dalje sa vašim životom. Ali, stvarno bismo želeli da znamo da li bi i kako bi vama jedna ovakva funkcionalnost koristila? 

Read More


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment