Ilon Mask želi debatu sa vođama Twittera

featured image

Dugo ga nije bilo, a verujemo i da vam je malo nedostajao. Naravno, nedvosmisleni sarkazam posledica je činjenica da je svima preko glave Ilona Maska i čitave njegove šarade oko preuzimanja društvene mreže Twitter. Ali, kako prenosi TheVerge, kraj nije ni blizu, a nova ideja ovog svakako unikatnog čoveka jeste ni manje ni više nego otvorena debata. Za sto pa da vidimo ko pije a ko plaća, tj. ko na kraju kupuje Twitter. 

Ideja o debati 

I više je nego očigledno da Ilon Mask ne želi da se upusti u sudski proces protiv kompanije Twitter jer je verovatno da bi isti izgubio. Jednostavno, preduboko je zagazio u celu priču oko kupovine ove društvene mreže, bio je previše glasan oko iste te kupovine na istoj toj društvenoj mreži, shvatio da se previše zaigrao i da je zalogaj prevelik, pa onda pokušao da odustane u poslednjem mogućem trenutku, što Twitter jednostavno više ne želi da trpi. 

A i zašto bi u ozbiljnom korporativnom svetu. Osnovna odbrana Ilona Maska koja pravda njegovo odustajanje jeste prisustvo botova i lažnih naloga na ovoj društvenoj mreži, Twitter je kasnio sa dokumentacijom koja opovrgava njegove tvrdnje, Mask se iznervirao i odustao. Prava telenovela koja nikako da se završi, ali koju je isto tako zanimljivo posmatrati jer, voleli ga ili ne, Mask postaje sve smešniji, bio mu to cilj ili ne. 

Poslednja u nizu genijalnih ideja jeste javno prozivanje Paraga Agravala, izvršnog direktora kompanije Twitter, na javnu debatu oko botova na ovoj društvenoj mreži. “Ovim putem izazivam @paraga na javnu debatu o procentu botova na Twitteru. Neka dokaže javnosti kako Twitter ima manje od 5% lažnih svakodnevnih korisnika”, okačio je Mask na svoj profil, a zatim i pinovao komentar. 

Stvarno, čini nam se da smo baš u nekoj zemlji na brdovitom Balkanu viđali ovakve javne prozivke ali nekako nam ne polazi za rukom da se tačno setimo u kojoj. Za sto, bato, pa da mi to lepo raspravimo pred javnim auditorijumom. 

Dokle više Ilone? 

Pored toga što je ovo okačio na Twitter, on je postaivo i anketu u kojoj je pratioce upitao da li veruju u argumente kompanije Twitter da je više od pet posto profila lažno. Opcije su bile “Yes” i “Lmaooo no”, a potonju je izabralo više od 67,2% korisnika, što je čuda rezultat imajući vidu činjenicu da su to Maskovi pratioci na njegovom Twitter nalogu koji podržavaju njegov lik i delo. Ma mora da bi oni to sve realno sagledali. 

U ovom trenutku, očekivano, Parag Agraval nije odgovorio, a pretpostavljamo i da neće već će dozvoliti da sud odluči o tome ko je u ovom sporu u pravu. Šta vi mislite, da li je Mask imao osnova da odustane od kupovine društvene mreže Twitter u poznoj fazi pregovora ili nije? 

Read More


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment