Do čínských ulic vyrazí robotické taxíky bez řidičů. Jejich provozovatel chce trumfnout Teslu

featured image

Čínský nadnárodní technologický gigant Baidu získal souhlas k provozování omezeného počtu svých robotických taxíků Apollo Go ve dvou městech: Wu-Chan a Čchung-čching.

Z tiskové zprávy plyne, že v ulicích každého z obou výše jmenovaných měst se pro začátek bude moct pohybovat pouze 5 těchto autonomních automobilů bez řidičů – a to pouze mezi 9. a 17. hodinou.

Baidu mj. ovládá společnost Jidu Auto, kterou spolufinancuje čínská automobilkou Geely. A právě Jidu Auto vyvíjí technologie, jež údajně budou o generaci napřed před Autopilotem Tesly.

„Naše chápání chytrých vozidel je takové, že být elektrický je semifinále, zatímco být inteligentní je finále,“ uvedl její CEO Robin Li v prohlášení pro agenturu Reuters.

Jidu Auto svůj koncept „roboauta bez kliky“ představila letos v červnu. Z dostupných informací plyne, že kromě dvou LIDARů budou tyto dopravní prostředky disponovat také dvanácti kamerami

CEO již zmíněné Tesly Elon Musk oproti tomu o LIDARech nechce ani slyšet. V roce 2019 dokonce prohlásil, že „každý, kdo se na ně spoléhá, je odsouzen k záhubě“.

Read More


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment