Vodafon će ukinuti 11.000 radnih mjesta

featured image

Kompanija Vodafon planira da ukine 11.000 radnih mjesta u naredne tri godine, a to znači da će više od jedne desetine zaposlenih u Vodafonu izgubiti posao, prenosi “BBC”.

Ukidanje radnih mjesta će pogoditi kako zaposlene u Vodafonovoj britanskoj centrali, tako i predstavništva ove kompanije van Britanije.

Nova šefica i finansijska direktorka Vodafona, Margarita dela Vale, izjavila je da rezultati kompanije nisu dovoljno dobri i da Vodafon mora da se promijeni da bi se konstantno razvijao, prenosi Tanjug.

Najava ukidanja radnih mjesta dolazi nakon objaviljivanja preliminarnog finansijskog izvještaja o poslovanju Vodafona, u kome se navodi da je ova kompanija u protekloj fiskalnoj godini zabilježila skroman rast prodaje od 0.3 odsto u odnosu na fiskalnu 2022. godinu.

U fiskalnoj 2023. godini je Vodafon zabilježio prodaju od  45.7 milijardi evra, dok je u fiskalnoj 2022. godini prodao robu i usluge u vrijednosti od 45.5 milijardi eura. 

– Moji prioriteti su mušterije, jednostavnost i razvoj. Pojednostavićemo našu organizaciju da bismo opet bili tržišno konkurentni – saopštila je Dela Vale.

Kompanija je već najavila da će smanjiti broj zaposlenih u Njemačkoj i Italiji.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment