O scrisoare misterioasă a reginei Elisabeta a II-a va putea fi citită abia în 2085

featured image

În 2022, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a „plecat” dintre noi. Ea a fost cel mai longeviv monarh britanic din istorie, bucurându-se de admirația și respectul multor oameni. Printre numeroasele vizite și documente lăsate în urmă de către regină se numără și o scrisoare secretă.

Misterul scrisorii care nu poate fi deschisă până în 2085

Înainte de moartea reginei, puțini știau de existența acestei epistole, care nu poate fi deschisă până în anul 2085, conform instrucțiunilor răposatei Elisabeta. Dar, pentru a înțelege mai bine această poveste, trebuie să ne întoarcem în timp, mai exact în noiembrie 1986.

Elisabeta se afla la acea vreme într-o vizită oficială în Australia. În timpul călătoriei sale, regina a făcut o oprire la Sydney, cel mai mare oraș al țării. Monarhul britanic a vizitat inclusiv Queen Victoria Building, o clădire construită în secolul al XIX-lea, în timpul domniei reginei Victoria. Clădirea tocmai fusese supusă unor lucrări de renovare și și-a redeschis porțile pentru vizita reginei.

Elisabeta a II-a a profitat de ocazie și a scris o scrisoare secretă, cu instrucțiuni stricte de a nu se deschide înainte de 2085. Conținutul epistolei este atât de misterios, încât nici măcar personalul și consilierii reginei nu îl cunosc.

Această scrisoare istorică este păstrată astăzi în clădirea Queen Victoria Building din Sydney. Ea se găsește într-o vitrină de sticlă aflată într-o anumită parte a clădirii și în care sunt lizibile doar instrucțiunile mamei regelui Charles. Acestea sunt simple și clare: „Anul în care trebuie deschis plicul cu scrisoarea scrisă de mână este 2085”.

Queen Victoria Building din Sydney, locul în care este ținută scrisoarea. Foto: wikimedia

De asemenea, Regina îl roagă pe primarul din 2085 să deschidă plicul și să transmită mesajul ei către cetățenii orașului Sydney.

Regina Elisabeta a II-a a fost șeful statului australian

Elisabeta a II-a a vizitat Australia de 16 ori în timpul vieții și este cunoscută dragoste ei profundă pentru această țară, al cărei popor o admira și o respecta. Dovadă în acest sens este un referendum din 1999 în care australienii au votat ca Elisabeta să rămână șef al statului.

Anterior, o parte dintre politicieni susțineau că Australia ar trebui să devină republică, însă votul cetățenilor a pus capăt acestei idei. După moartea reginei, Parlamentul australian l-a recunoscut pe Charles al III-lea ca șef al statului.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment