Jasni znaki, da se človeku odpira tretje oko

featured image




Neja Kralj




16. 5. 2023, 22.28

Posodobljeno: 16. 5. 2023, 22.32

Pinealna žleza, ki ji po navadi poenostavljeno rečemo tretje oko, je odgovorna za več stvari, kot smo jih kdaj zmogli razumeti. Ali kot jih bomo kdaj zmogli …

Gre za droben predel možganov v obliki borovega storžka, ki je morda ključ do povsem novega sveta, ko govorimo o zmožnostih razumevanja.
Ta predel možganov je sicer odgovoren za tvorbo serotoninskega derivata melatonina, ki vpliva na ritem in kakovost spanja. Poleg tega je pomemben pri prilagajanju organizma na menjavo letnih časov. Ta žleza je prav v središču možganov, med obema poloblama.
Ko se odprejo vrata med duhovnim in fizičnim svetom, se žleza aktivira, mi pa doživimo evforične občutke, skupaj z občutkom enotnosti. Zdi se nam, da vemo vse, kar moramo vedeti, ko preprosto pogledamo v dušo.
Nekatere druge stvari, ki jih lahko dosežemo z aktiviranjem tretjega očesa, na primer astralno zaščito in gledanje na daljavo, številni ljudje opisujejo kot potovanje v povsem druge dimenzije. Tretje oko torej označujejo kot našo povezavo z vesoljem.
Tako lahko vsi začnemo znova odpirati svoj um oziroma se učiti povsem novih načinov pozitivnega življenja, če se le osredotočimo na svojo intuicijo namesto na mnenje drugih.

ZNAKI PREBUJANJA
Morda pa se je vaše tretje oko že aktiviralo in se povezava telesa, uma in duha vzpostavlja. Tu so hitro opazni znaki, ki pričajo o prebujanju …
1.  Pritisk v predelu med obrvmi
Ko se bo vaše tretje oko prebudilo, boste občutili vztrajno utripanje med obrvmi, kot da bi vas tam nekdo rahlo tapkal. To je predel, kjer naj bi se vse začelo. Včasih je to sicer znak, da vse še ni pripravljeno in se moramo v mislih vrniti v svoje duhovno kraljestvo.

2.  Intuitivne sposobnosti
Eden od načinov, kako ugotoviti, ali se je tretje oko prebudilo ali ne, je preizkus intuitivnih sposobnosti. Če jih krepite, vas bodo začele aktivno voditi skozi življenje. Ta raven intuicije je drugačna; denimo ni več potrebno, da se o nekaterih stvareh prepričate tako, da si jih ogledate. Védenje preprosto postane del vsakdanjega življenja.
3.  Občutljivost na svetlobo
Ko se prebudi tretje oko, postanete izjemno občutljivi na svetlobo. V svetlobi vidite tudi barve, ki jih drugi ne zaznavajo, in morda opazite oblike ali figure, kar je povsem naraven proces.
4.  Spreminjanje perspektiv
Ko se prebudi tretje oko, se spremeni celoten pogled na življenje. Ne prepoznate življenja, ki ste ga živeli prej. Imate svojo intuicijo, ki vas vodi – imate bolj velikodušen pogled na vse stvari okoli sebe. Tudi z drugimi ljudmi začnete ravnati drugače, ker ne ustvarjate več vrednostnih sodb.

NEPRIJETNOSTI
Odpiranje tretjega očesa se torej lahko pojmuje kot proces duhovne rasti in prebujanja zavesti, a ima seveda poleg pozitivnih tudi negativne učinke.
Čeprav lahko odprtost tretjega očesa prinese številne koristi, kot so večja intuicija, zavedanje in globlje razumevanje, je pomembno upoštevati morebitne nevarnosti.
1.  Utrujenost
Pri odpiranju tretjega očesa se lahko posameznik sooči s preveč informacijami in doživi preobremenitev senzoričnih sposobnosti. Ko se tretje oko odpre, se lahko poveča občutljivost na svetlobne, zvočne in druge senzorične dražljaje, kar lahko vodi do čezmernega vpliva, izčrpanosti ali glavobola. Zato je pomembno, da se posameznik odpiranju tretjega očesa postopoma prilagaja in posluša svoje telo.
2.  Občutek tesnobe
Povečana duhovna občutljivost lahko vodi do povečane empatije in občutljivosti na energije okoli nas, kar lahko povzroči čustveno nestabilnost in občutke tesnobe. Zato je pomembno, da posameznik obvladuje svoje čustva in se uči, kako se zaščititi pred negativnimi energijami.
3.  Zloraba
Tretja nevarnost odpiranja tretjega očesa je povezana z možnostjo zlorabe oziroma zlorabe moči. Nepravilna uporaba odprtosti tretjega očesa lahko povzroči napačno interpretacijo informacij, ki jih posameznik prejme, in privede do napačnih odločitev. Poleg tega lahko odprtost tretjega očesa privabi nezaželene energije in entitete, ki puščajo negativne posledice.
Pomembno je zavedanje, da je vsak proces duhovne rasti edinstven in se lahko pri posameznikih pojavijo različni učinki in izkušnje.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment