Chceme udržitelné penze, řekla Kovářová. Z problémů obvinila Babišovu vládu

featured image

Prosadili jsem to a stlo to za to. Dchodov systm by ml bt udriteln, netvoila se dn rezerva a za vldy Andreje Babie se zcela vyerpal fond tu nrodnho majetku, ekla v Partii Terezie Tomnkov poslankyn Kovov za hnut STAN. Dle obvinila opozin SPD a ANO za zruen superhrub mzdy, kdy by se vnos z n podle jejho nzoru mohl pout prv na dchody.

Na kritiku reagovala mstopedsedkyn ANO Schillerov slovy o tom, e se opozice v dnm ohledu nevzdala Byly to ty nejdel snmovn obstrukce, kam mi pam sah. Byly polapna prva opozice a demokracie. Bylo nm sebrno pln vechno, snad i prvo mluvit, zdraznila v narce na nkolikadenn jednn Snmovny, kter skonilo teprve v sobotu dopoledne v ptm jednacm dni.

Schillerov pot prohlsila, e dchodci maj zcela jinou strukturu vdaj, ne bn populace. Valorizace je citliv vc a my jsme pipraveni se s vmi bavit, telefonovali jsme o tom s ministrem prce, doplnila.

Sentor za TOP 09 Tom Czernin, kter spolu s kolegy dostane nyn novelu zkona o dchodech v horn komoe parlamentu k posouzen, vyzdvihl, e dchody jsou nyn historicky nejvy. Musme ale myslet na budoucnost, pijdou populan siln ronky a nebude dostaten vyvinut systm na vhodn vyplcen, varoval Czernin.

Sm sdlil, e urit zvedne ruku pro pravu. Sentor dle v debat ubezpeil, e horn komora vc konzultuje s prvnky. Jakkoliv je toto bolestn, stavn je ve v podku, jde o to, aby ti, co pjdou do dchodu v roce 2050, dchod vbec mli a j jsem pesvden, e pi hlasovn v Sentu budeme mt vtinu, zmnil v narce na snmovn opozic uvdn argument, e souasnm dchodcm nrok na pvodn valorizaci penz ji vznikl a vlda tak novelou jde proti platnm zkonm.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment