Matematičko pravilo za kosu: Uz ovaj frizerski trik otkrit ćete koja je duljina idealna za vas

featured image

Crte lica važnije su od trendova

Cilj je pronaći idealnu frizuru za pojedinačne crte lice, što u konačnici dovodi do imidža koji najviše laska.

Znate li vi koja vam duljina kose najbolje pristaje? Ako još uvijek niste pronašli “onu pravu”, isprobajte ovo matematičko pravilo, a tek onda krenite u potragu za fotografijama koje ćete odnijeti u frizerski salon kao inspiraciju.

Potražite ravnalo i olovku te doznajte stoji li vam bolje duga ili kratka kosa!

Kako izvesti pravilo 5.5?

Ključ u omjeru razmaka između uha i vilice.

  • Položite olovku vodoravno ispod brade
  • Zatim uzmite ravnalo i  postavite ga pod pravim kutom na olovku, do razine ušne resice
  • Pogledajte koji broj pokazuje ravnalo

Ako je rezultat manji od 5.5. dobro će vam pristajati kratke i bob frizure, a ako je rezultat veći od 5.5, uz vaše lice bolje će stajati poluduga i duga kosa.

TikTokerica Amy Chang ovaj trik izvodi pomoću dvije olovke i krojačkog metra, a njezin video pomoći će vam da dobijete viziju pravilnog izvođenbja pravila 5.5.

Ipak, nije u brojkama sve

Prije odlaska frizeru, u obzir treba uzeti i brojne druge faktore, poput trenutačnog stanja vaše kose, stila života i imidža kojem težite, no ovo je pravilo svakako zgodan način da doznate što najbolje pristaje vašem licu.

U posljednjih nekoliko sezona iznimno su popularne bile frizure bogatog volumena, s French girl šiškama koje nježno uokviruju lice kao i crossover frizura pod nazivom The Satchel.

Kad je poluduga kosa u pitanju, moderni su novi shag te wolfie frizura na koju se nedavno ošišala Jenna Ortega, a kratki, raštrkani bob sa šiškama ili bixe frizura neće vas razočarati ako vaše ravnalo pokaže da vam najbolje stoje kratke frizure.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment