Световно първенство 2022: Пълна програма на четвъртфиналите в Катар

featured image

Вече станаха ясни всички четвъртфинални двойки на Световното първенство 2022. Те са повече от интересни, а сред тях има и изцяло европейско дерби между Англия и Франция. Четирите битки ще се проведат през предстоящия уикенд и ще можете да проследите 1/4-финалите от Световното първенство по футбол НА ЖИВО в SportLive.bg.

Четвъртфинали на Световното първенство 2022

Програмата на четвъртфиналите стартира в петък (09.12) и ще продължи само два дни – до събота включително (10.12). Ето и как са разпределени мачовете:

9 декември

  • {{ otherArticle[0].article.title }}

17:00, Хърватия – Бразилия

21:00, Нидерландия – Аржентина

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

  • {{ otherArticle[0].article.title }}

10 декември

17:00, Мароко – Португалия

21:00, Англия – Франция

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

Група А на Мондиал 2022

В група А предварителните прогнози се сбъднаха – Нидерландия завърши първа (7 т.), а домакинът Катар сякаш се оказа най-слабият отбор на турнира (0 т. и -6 голова разлика). Сенегал оправда прогнозите и спечели втората позиция с 6 точки, но в Еквадор (4 т.) определено има за какво да съжаляват, тъй като се нуждаеха от равенство в сблъсъка от последния кръг на тази група, за да продължат. Южноамериканската страна обаче излезе да брани 0:0, като не показа, че заслужава да играе на 1/8-финалите повече от Сенегал – губейки с 1:2.

Група B на Мондиал 2022

До голяма степен може да се каже, че прогнозите за Група B също се сбъднаха. Англия грабна първото място (7 т.), следвана от САЩ (5 т.), докато Иран (3 т.) и Уелс (1 т.) се сбогуват с Мондиал 2022. Определено “драконите” бяха голямото разочарование на групата, докато азиатската страна не бе толкова далеч от това сензационно да продължи заедно с “трите лъва”, но загуби прекия дуел с американците (0:1).

Група С на Мондиал 2022

Третата група на Световното първенство предложи една от най-големите драми при “разплитането” ѝ, тъй като до изиграването на последните двубои и четирите тима имаха теоретичен шанс за продължаване към осминафиналите на надпреварата. 
В сряда вечер Аржентина се наложи с 2:0, а Мексико победи Саудитска Арабия с 2:1 и имат пълното право да съжаляват за развоя на събитията. При така стеклите се обстоятелства именно “гаучосите” и европейската селекция продължава в следващия кръг, тъй като има по-добра голова разлика. 

Група D на Мондиал 2022

Голямата новина на група “D” бе това, че Австралия продължава към директните елиминации. Франция успешно завърши първи в групата с 6 точки, следвана от “кенгурата” също с 6, но по-лоша голова разлика. Трети се нарежда Тунис с актив от 3 пункта, а на дъното, за голяма изненада, остана полуфиналистът от Евро 2020 – Дания, само с 1 точка.

Група Е на Мондиал 2022

Завършекът на група Е много напомни този на група F, след като се получиха сензационни резултати и така, че нито Испания, нито Германия завършиха първи. Бундестима отпада за второ поредно световно първенство в групите, като завършва на трето място с 4 точки, печелейки само последния си мач. Испания се сгромоляса срещу Япония и сдаде първото място (“Ла Фурия Роха” също е с 4 точки, а азиатците са с 6). Коста Рика пък бе близо до изненада и успех срещу Германия, който би изхвърлил и Испания от надпреварата, но в крайна сметка не удържа аванса си. Така втори голям фаворит се оказа аут от състезанието!

Група F на Мондиал 2022

В група F на Мондиал 2022 дойде и най-голямата изненада до момента! Мароко съумя да спечели групата, след като остана непобедена (два успеха и едно равенство), докато сребърният медалист от Световното през 2018 година Хърватия се измъкна трудно срещу Белгия, за да спечели второто място. “Червените дяволи” са голямото разочарование засега, като отпаднаха безславно още в групите. Канада пък така и не спечели точка въпреки добрите впечатления, които остави.

Група G на Мондиал 2022

Седмата група в надпреварата също бе оспорвана до последния съдийски сигнал на двубоите, а в крайна сметка само само вкараните и допуснатите голове направиха разлика между първия и втория. Бразилия допусна поражение в последния си мач срещу Камерун с 0:1, докато Швейцария победи драматично Сърбия с 3:2 и двата тима събраха по шест точки, но “Селесао” има по-добра голова разлика и успех в директния двубой.

Камерун събра 4 точки за третата позиция, а “орлите” останаха на дъното с едва един пункт. 

Група H на Мондиал 2022

Тази група също не бе никак безинтересна. Португалия не сбърка и завърши пръв в нея, но Южна Корея поднесе изненадата, заемайки втората позиция пред Уругвай и Гана. Драмата бе пълна, тъй като “азиатските тигри” се класираха напред буквално в последните минути на последния си мач срещу Португалия и то благодарение на повечето си отбелязани голове (4) срещу тези на “урусите” (2).

Осминафинали на Световното първенство 2022

Програмата на осминафиналите стартира днес (03.12) и ще продължи до вторник (06.12). Ето и как са разпределени мачовете: 

3 декември

17:00, Нидерландия 3:1 САЩ

21:00, Аржентина 2:1 Австралия 

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

4 декември

17:00, Франция – Полша 3:1

21:00, Англия 3:0 Сенегал

 За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

5 декември

17:00, Япония – Хърватия 1:1 (1:3 след дузпи)

21:00, Бразилия 4:1 Южна Корея 

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.!

6 декември

17:00, Мароко – Испания 0:0 (3:0 след дузпи)

21:00, Португалия 6:1 Швейцария 

За да разберете коя телевизия кои мачове ще излъчва, можете да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Световното по футбол 2022г.! 

Вижте и пълната ТВ програма на Световното първенство по футбол по дати и часове.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment