Polija reaģē ātri – paaugstina kaujas gatavību un sāk apspriedes par NATO 4. pantu

Charotar Globe Daily

Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties

Polijas valdības pārstāvis Pjotrs Millers pēc valsts vadītāju un militārās vadības tikšanās Drošības padomes sēdē paziņoja, ka daļā teritorijas ir palielināta militārā gatavība, raksta Polijas izdevums “Interia”.

Pēc Polijas iestāžu pārstāvja teiktā, pašlaik tiek apsvērta iespēja aktivizēt NATO 4. pantu.

“Polijā ir paaugstināta dažu kaujas vienību gatavība. Vienlaikus mēs nolēmām veikt procedūras, lai pārbaudītu, vai ir pamats aktivizēt NATO līguma 4. pantā paredzētos nosacījumus. Polijā notika sprādziens, kura laikā gāja bojā divi civiliedzīvotāji. Mūsu iestādes izmeklē notikušā apstākļus,” sacīja Millers.

Jau vēstījām, ka NATO līguma 4. pants paredz, ka “puses savstarpēji apspriežas, ja, pēc jebkuras no tām domām, pastāv draudi jebkuras valsts teritoriālajai integritātei, politiskajai neatkarībai vai drošībai”.

Paralēli, Polijas prezidents runā ar ASV līderi Džo Baidenu.

President Biden spoke by phone with President Andrzej Duda of Poland from Bali, Indonesia. Officials say the call end at 5:30am local time less than a half hour ago.

— Kelly O’Donnell (@KellyO) November 15, 2022

Rīt pēcpusdienā sasaukta arī Polijas Nacionālās drošības padome.

Pan Prezydent @AndrzejDuda zdecydował o zwolaniu jutro Rady Bezpieczeństwa Narodowego na g. 12.00.

— Paweł Szrot (@PSzrot) November 15, 2022

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba otrdienas vakarā aicināja sasaukt NATO samitu ar Ukrainas piedalīšanos un piešķirt Ukrainai mūsdienīgus līdzekļus Krievijas raķešu notriekšanai, reaģējot uz ziņām, ka uz Ukrainu izšautas krievu raķetes nokritušas Polijā, nogalinot divus cilvēkus.

Ukraine reaffirms its full solidarity with Poland and stands ready to provide any necessary support. Collective response to Russian actions must be tough and principled. Among immediate actions: a NATO summit with Ukraine’s participation to craft further joint actions… 1/2

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) November 15, 2022

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Kuleba pauda solidaritāti ar Poliju un ierosināja nekavējoties sasaukt NATO samitu. Viņš arī pateica, ka uzskata par pareizu piešķirt Ukrainai mūsdienīgas F-15 un F-16 tipa lidmašīnas, kā arī pretgaisa aizsardzības sistēmas.

“Ukraina apstiprina savu pilnīgo solidaritāti ar Poliju un ir gatava sniegt jebkādu nepieciešamo atbalstu. Kolektīvai atbildei uz Krievijas darbībām jābūt stingrai un principiālai. Starp tuvākajām darbībām būtu NATO samits ar Ukrainas piedalīšanos tālāko kopīgo darbību izstrādāšanai, kas piespiedīs Krieviju mainīt savu kursu uz eskalāciju, piešķirot Ukrainai mūsdienīgas F-15 un F-16 tipa lidmašīnas un pretgaisa aizsardzības sistēmas, lai mēs spētu pārtvert jebkādas Krievijas raķetes. Šodien Ukrainas debesu aizsardzība nozīmē NATO aizsardzību,” Kuleba rakstīja tviterī.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment