Fotbollsprofil slog sönder bil – döms av hovrätten

featured image

Daily News | Online News

Polisen

En fotbollsprofil i Västsverige, med meriter från spel i allsvenskan och utomlands, pekades ut av ett vittne för att ha krossat rutor och punkterat däck på en bil.

Han dömdes för skadegörelse av tingsrätten i juli.

Nu har hovrätten fastställt fotbollsprofilens straff.

Fotbollsprofilen, som är i 30-årsåldern, har gjort flera matcher i allsvenskan, ungdomslandslag och har även meriter från spel utomlands.

Han åtalades under 2020 för skadegörelse.

Enligt misstankarna krossade fotbollsprofilen tre rutor och punkterade två däck på en bil som tillhörde en annan man så att det blev ”skador till ett okänt men inte ringa värde”. Händelsen inträffade i Västsverige för två år sedan och enligt misstankarna begick han gärningen med uppsåt.

Daily News | Online News

Skadorna på bilen.

Foto: Polisen

Daily News | Online News Pekades ut av vittne

Ett vittne som bodde i området där incidenten inträffade såg mannen parkera sin bil mitt i vägen, vilket fick vittnet att reagera. Vidare ska fotbollsprofilen ha öppnat bagageluckan på sin bil och tagit fram en hammare och ytterligare ett verktyg innan han slog sönder glasrutorna på vänster fram- och bakdörr och slog två hål i framrutan. Mannen hoppade sedan in i sin bil och körde i väg, enligt vittnesmålet.

Enligt vittnet, som skrev ner registreringsnumret på bilen och sedan tog kontakt med ägaren till den skadade bilen, tog förloppet bara någon minut. När vittnet berättade vem mannen var visste ägaren till den skadade bilen direkt vem det handlade om.

I förundersökningen framträder en koppling mellan de båda personerna och en otrohetsaffär som möjligt motiv.

När vittnet fick se en bild på fotbollsprofilen kunde det direkt peka ut honom som mannen som slagit sönder rutorna på bilen. När skadorna på bilen kontrollerades såg de att även båda däcken på vänster sida var punkterade.

Daily News | Online News Fälls även i hovrätten

Ägaren till bilen som förstördes vill lägga händelserna bakom sig och drog i ett senare förhör tillbaka sin anmälan. Trots det väcktes åtal mot fotbollsprofilen och förhandlingarna hölls tidigare i år.

I början av juli dömdes fotbollsprofilen, mot sitt nekande, av tingsrätten för skadegörelse.

Spelaren begärde att bli friad, men även hovrätten fäller nu honom. Straffet blir villkorlig dom och 40 dagsböter på totalt 2 000 kronor.

”Vad som förekommit i hovrätten föranleder inte några andra bedömningar i fråga om ansvar än dem tingsrätten har gjort. Inte heller finns skäl att ändra vad tingsrätten bestämt i fråga om återbetalningsskyldighet. Tingsrättens dom ska därför fastställas i sin helhet”, står att läsa i domen.

Read MoreShare on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment