Random News

Side Ads

Zangeres en ‘Mulan’-actrice Coco Lee (48) overleden

Zangeres en ‘Mulan’-actrice Coco Lee (48) overleden

© AP

Coco Lee overleed woensdag op 48-jarige leeftijd in Hongkong. Het zijn haar zussen die het nieuws via sociale media bekend maakten.

Coco Lee, die onder andere bekend was door haar vertolking van Mulan, is woensdag overleden in het ziekenhuis na een zelfmoordpoging die ze afgelopen weekend bij haar thuis ondernam. “Ze zocht professionele hulp en ze deed haar best om ertegen te vechten, maar de demon in haar had haar in zijn macht”, schrijven zussen Carol en Nancy.

Lee was een voorbeeld voor veel mensen van Aziatische afkomst, aangezien ze als eerste Chinees-Amerikaanse zangeres ooit optrad tijdens de Oscars in 2001 en er ook in sloeg om langs beide kanten van de Stille Oceaan door te breken.

Jaren voordien was ze met haar familie van Hongkong naar de Verenigde Staten verhuisd. Nadat ze was afgestudeerd aan een openbare middelbare school in Californië, besloot ze terug te keren naar Hongkong en verhuisde ze vervolgens naar Taiwan, waar ze haar zangcarrière zou starten. Haar eerste album uit 1996 werd meteen een hit en groeide zelfs uit tot het best verkochte album in Azië dat jaar. Lee leende later haar stem uit aan Mulan in de Mandarijnse versie, en haar hit Before I fall werd later ook de soundtrack van de film Runaway bride met Julia Roberts en Richard Gere.

De zangeres schreef in december van vorig jaar op Instagram dat ze “een heel moeilijk jaar achter de rug had”. “Het leven is soms ondragelijk, maar ik pas de attitude van een ‘vrouwelijke vechter’ toe om de strijd aan te gaan”, klonk het toen. Het werd uiteindelijk de laatste post die ze op Instagram publiceerde.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Source link

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo