Random News

Side Ads

Nytt HBO-verk fra Steven Soderbergh – her er traileren til thrillerserien Full Circle

Nytt HBO-verk fra Steven Soderbergh – her er traileren til thrillerserien Full Circle

Da Steven Soderbergh pensjonerte seg for drøyt ti år siden, skulle han male bilder istedenfor å lage film. Billedkunsten så vi aldri noe til, men Soderberghs filmkunst har sprudlet etter regissørens kjappe comeback: To serier og åtte filmer har det blitt siden 2014, og i morgen slippes hans nye episodiske verk, Full Circle, på HBO Max. 

Det har alltid vært veldig mye å like ved Steven Soderbergh og hans bidrag til filmkulturen. Han er en sympatisk stjerneregissør med Oscar og Gullpalme på hylla for lengst, og han er i besittelse av en ujålete personlighet. Dette gir rom for eksperimentering uten særlig risiko (for hver mislykkede film, leverer Soderbergh som regel tre-fire veldig gode), og en kreativ lekenhet med tydelige auteurtrekk, i et felt der vi ikke så ofte finner det (les: hos regissører som ikke skriver selv, og som tar jobber for både studioer, tv-kanaler og strømmetjenester… work for hire-style).

Da vi her på Montages i 2012 – omtrent samtidig som Soderbergh skulle pensjonere seg – publiserte en komplett gjennomgang av hele hans karriere, frem til Haywire, var det merkbart vanskelig å destillere ned et glassklart toppsjikt av filmer som er hans beste. En slik kategorisering vil alltid miste av syne noe av det som gjør karrieren hans så interessant: variasjonen, motpolene, blockbusterne vs. indiene, osv. Ocean’s-trilogien er hans store kommersielle suksess, men er Traffic egentlig bedre enn Erin Brokovich, fra Oscar-året 2000 da Soderbergh var dobbeltnominert og førstnevnte ga ham regiprisen?

Og av de ferskere titlene, gir det egentlig mening å skille The Girlfriend Experience, Side Effects eller Unsane – med sine sylskarpe, moderne skildringer og innovative filmspråk – fra hverandre? Og da vi trodde Soderbergh hadde lagt ned kameraet og plukket opp penselen, kommer han med de to sesongene av The Knick (2014-2015) – et pustberøvende, intenst bra auteurverk, og en av tiårets mest undervurderte serier – og da kan plutselig liksom alt skje?

«Det er vanskelig å forutsi hvordan en serie med Soderbergh som regissør skal fortone seg, all den tid vi snakker om en filmskaper hvis mest distinkte kjennemerke er å være noe av en kameleon. Ingen film ligner den forrige eller den neste,» skrev Benjamin Yazdan i sin omtale av The Knick her på Montages i 2014 – og det er mye sant i den observasjonen. Som også gjør at man alltid kan forvente å bli overrasket av hva Soderbergh byr på.

Og det leder oss til Full Circle – en ny originalserie signert av Soderbergh – som har premiere på HBO Max i morgen. To og to episoder slippes hver uke fremover, før alle seks altså er ute torsdag 27. juli. Nedenfor har vi limt inn traileren – vi gleder oss til Soderbergh-føljetong gjennom sommeren.

Source link

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo