Random News

Side Ads

Index - Futball - Futball

featured image

Index – Futball – Futball

Az argentin sztár feleségével és három gyermekével repült a floridai metropoliszba, ahol a tervek szerint nagyszabású esemény keretében mutatja be az Inter Miami.

A 36 éves világbajnok futballista június elején döntött úgy, hogy a Barcelona és a Paris Saint-Germain után az észak-amerikai profiligában (MLS) folytatja pályafutását.

A támadó 2004. október 16-án játszotta első hivatalos mérkőzését a Barca színeiben, amellyel négyszer nyert Bajnokok Ligáját, tízszer pedig spanyol bajnokságot, legeredményesebb idényében 55 tétmérkőzésen 53 gólt szerzett és 24 gólpasszt adott. Tavaly decemberben – a 2014-es vb-ezüst után – az argentin válogatottal is a csúcsra ért, ugyanis Katarban megnyerte a világbajnokságot.

Bár nevelőegyesülete mellett a mesés összeget kínáló szaúdi al-Hilal is csábította, a világsztár végül az Egyesült Államokat választotta.

Messi 2021 augusztusában hagyta el a Barcelonát – amelynek 2000 óta volt a tagja –, és igazolt Párizsba, ahol tavaly és idén is francia bajnokságot nyert.