Random News

Side Ads

Djokovic till final efter stön-kaos

Djokovic till final efter stön-kaos

Publicerad 2023-07-14 17:27

Novak Djokovic, 36, är framme i final i Wimbledon igen.

Han slog Jannik Sinner i tre raka set – trots ett märkligt domslut där Djokovic bestraffades för att ha stönat.

– Det var nog första gången i karriären, säger han efteråt.

Den sjufaldige mästaren har gett sig själv chansen att ta sin åttonde titel och därmed tangera Roger Federer som meste mästare i Wimbledon.

Semifinalen mot åttondeseedade italienaren Jannik Sinner blev en munsbit för Djokovic, som vann i tre raka set (6–3, 6–4, 7–6).

Men en incident i andra set väckte reaktioner.

Fick poängstraff

Djokovic var ett tidigt break upp och servade vid ställningen 2–1 och 15–15 när huvuddomaren plötsligt avbröt poängen och bestraffade Djokovic för ”hindrance” – alltså störning eller hinder.

Novak Djokovic är framme vid domaren efter stönet.
Novak Djokovic är framme vid domaren efter stönet.

Anledningen var att Djokovic stönade högljutt, långt efter att ha slagit bollen.

– Vad håller han (domaren) på med? Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är klart att han stönar i efterhand, men hur många spelare gör inte det?, undrade Eurosports kommentator Maria Strandlund Tomsvik.

– Ett riktigt dåligt domslut, sa experten Jonas Björkman.

Sinner tilldömdes poängen, men Djokovic lät sig inte påverkas utan tog två snabba poäng och vann till slut gamet i fråga efter deuce.

– Det domslutet kunde ha förändrat matchens utgång. Jag var väldigt nervös direkt efteråt, men jag lyckades ta mig samman. Det var nog första gången i karriären jag fick en varning för att ha stönat och jag upplevde heller inte att jag störde motståndaren. Men okej, domaren dömer och jag får respektera det, säger Djokovic.

Möter Alcaraz

Han är nu framme i final i en grand slam för 35:e gången på 71 försök.

– Jag må vara 36 år gammal, men jag vill tro att jag spelar min bästa tennis någonsin just nu. Jag ser inte åldern som ett hinder, snarare tvärtom – 36 är det nya 26. Jag älskar den här sporten och känner mig fortfarande extremt motiverad.

Djokovic har som tidigare nämnt vunnit Wimbledon sju gånger och har totalt 23 grand slam-titlar – flest genom tiderna – på meritlistan.

I finalen, som spelas på söndag, ställs han mot Carlos Alcaraz.

Den 20-årige världsettan imponerade stort i sin semifinal mot Daniil Medvedev och vann i tre raka set (6–3, 6–3, 6–3).

Det här blir Alcaraz första final i Wimbledon.

– Det kommer bli tufft, Novak är en legendar, men jag kommer att kämpa stenhårt och tro på mig själv. Jag är redo för det här. Jag kommer inte att vara rädd, säger Alcaraz.

Source link

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo