Random News

Side Ads

Daniel Ricciardo är tillbaka i Formel 1, hos AlphaTauri i F1

Daniel Ricciardo är tillbaka i Formel 1, hos AlphaTauri i F1

Daniel Ricciardo är tillbaka i F1. Han ersätter omgående Nyck de Vries hos AlphaTauri.

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo körde en Red Bull under dagens däcktest på Silverstone, från och med Ungerns GP tävlar han för AlphaTauri. (Red Bull Racing)

Daniel Ricciardo, 34, lämnade McLaren efter förra säsongen och återvände som reservförare till Red Bull. Ett par månader senare är han tillbaka i cockpit, inte bara för att köra dagens däcktester för Pirelli. Han kommer också att tävla för Red Bulls juniorteam AlphaTauri, som lånar honom från Red Bull Racing för samtliga lopp i Formel 1 år 2023.

– Det är fantastiskt att se att Daniel inte har tappat sin form under den tiden han inte har tävlat. Han har gjort ett bra jobb i simulatorn och hans tider under däcktestet med Pirelli har varit oerhört konkurrenskraftiga. Han imponerade verkligen och vi är väldigt glada över att se vad Daniel och AlphaTauri kan göra under resten av säsongen, säger Red Bull stallchef Christian Horner.

Daniel Ricciardo är tillbaka i F1

Den erfarne F1-föraren ersätter Nyck de Vries som debuterade i F1 i år, även om han gjorde ett bra inhopp när han tävlade för Williams på Monza i fjol. Då tog han poäng, men några sådana har han inte varit i närheten av i år. Istället har han synts långt ner i fältet, gjort misstag och hjälpt till att hålla AlphaTauri på sista platsen i konstruktörsmästerskapet.

Det är något som Red Bull absolut inte har råd med. Stallen får bonusutbetalningar  för bland annat sin placering i konstruktörsmästerskapet och en sista plats ger inte tillräckligt mycket pengar för att stallets satsning ska gå runt. Red Bull behöver en partner som bidrar till intäkter, inte kostar pengar. En partner som kan köpa deras motorer, bidra med kunskaper och även leverera förare till huvudtemat.

Därmed kommer Daniel Ricciardo tillbaka redan till nästa deltävling i Ungern och han ska köra för ett team som han tidigare har tävlat för. Även om han inledde sin kariär hos HRT tävlade han sedan för Toro Rosso innan han flyttade upp till Red Bull Racing år 2014 och vann den teaminterna duellen mot den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel. 2014 var han den enda föraren, vid sidan av Mercedes Nico Rosberg och Lewis Hamilton, som vann GP-lopp.

– Jag är taggad på att vara tillbaka på banan med Red Bull-familjen, säger Daniel Ricciardo i en kommentar.

Vad händer med Nyck de Vries?

Detta betyder också att Daniel Ricciardos dröm går i uppfyllelse. Han får köra Formel 1 i Las Vegas senare i år.

Vad han ska göra under F1 2024 är inte klart, det får vi vänta med att snacka om. Vad Nyck de vries ska göra framöver är inte heller klart. Han var tidigare reservförare hos Mercedes, men nu har Mick Schumacher den rollan.

Daniel Ricciardo genomförde alltså ett däcktest åt Pirelli i dag. Tillverkaren har levererat däck till F1 sedan 2011 och deras kontrakt går ut efter nästa år. Nu har Bridgestone, som var ensam däckleverantör innan Pirelli kom till F1, också visat intresse för att leverera däcken mellan 2025 och 2027.

Source link

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo