Random News

Side Ads

EXCLUSIV: Petra Kvitova vorbește despre sezonul 2023, șansele la Wimbledon și forma fizică

featured image

EXCLUSIV: Petra Kvitova vorbește despre sezonul 2023, șansele la Wimbledon și forma fizică

EXCLUSIV: Petra Kvitova vorbește despre sezonul 2023, șansele la Wimbledon și forma fizică

Wimbledon este de departe turneul ei preferat, și nu doar pentru că l-a câștigat de două ori. “Vreau să mă bucur de el și de această dată”, spune Petra Kvitova (33 de ani) cu câteva zile înainte de startul unei noi ediții. Într-un interviu acordat Flashscore News, ea a vorbit și despre sezonul ei de până acum, despre condiția ei fizică și despre cine crede că va domina următorul Grand Slam.

Partea ta preferată a sezonului este pe cale să înceapă, cum te simți din punct de vedere al sănătății?

“Mă bucur de iarbă, mă bucur că a venit și că m-am întors pe ea. Sunt cu siguranță mai sănătoasă decât eram înainte de partea de zgură a sezonului. A fost foarte dificil pentru mine, pentru că nu m-am putut antrena cum trebuie și am jucat două meciuri la Madrid și la Roland Garros fără nicio pregătire. Din fericire, de la Paris, pot să mă antrenez din ce în ce mai mult, ceea ce este grozav și sper să dureze cât mai mult timp.”

Ce te-a limitat după victoria de la Miami?

“M-a deranjat călcâiul și am o excrescență pe partea din spate a acestuia. Când îmi pun adidașii, mă doare și nu pot sări cum trebuie. Pe lângă asta, am avut o inflamație la picior, ceea ce a fost dificil și dureros.”

Care sunt ambițiile tale pentru turneul tău preferat din acest an?

“Nu am niciuna, voi juca cât mai bine și sper ca sănătatea mea să reziste. Anul trecut am terminat în turul al treilea, în condițiile în care primele tururi sunt întotdeauna cele mai grele… Vreau doar să fiu acolo cât mai mult timp posibil. Este turneul meu preferat, așa că mă voi bucura de el.”

Kvitova după victoria din 2014.

Profimedia

Cine va câștiga ediția din acest an a turneului de la Wimbledon, atât la feminin, cât și la masculin?

“Cred că Sabalenka are o șansă mare. Nu doar prin modul în care joacă și stilul pe care îl are, ci și prin felul în care gestionează mental totul în acest moment. Rybakina va avea o perioadă dificilă pentru că își apără titlul, toată lumea va fi cu ochii pe ea, dar ea are jocul ei și a jucat un tenis grozav tot sezonul, așa că pentru mine este marea favorită. Iar dintre bărbați, cred că va fi Novak Djokovic.”

De care triumf de la Londra îți amintești cu mai multă plăcere, 2011 sau 2014?

“Îl prefer pe cel din 2014, dar nu m-aș putea lipsi de cel din 2011. Eram încă atât de necunoscut atunci, nimeni nu se aștepta la asta, am surprins pe toată lumea, chiar dacă eram pe locul opt în lume. Dar în 2014, am intrat în fiecare meci ca favorită și a fost extrem de greu din punct de vedere mental. Am dat peste trei cehi în timpul turneului, acesta este întotdeauna un meci special. Pentru mine, titlul a fost atât de satisfăcător. Am demonstrat că primul titlu nu a fost o coincidență. Pentru mine, al doilea Grand Slam a fost foarte special și nu îl voi uita niciodată.”

Ce obiective sportive și personale ai pentru restul anului 2023?

“Nu am niciun obiectiv în plus, dar dacă sănătatea mea va rezista și voi juca tot sezonul, ar fi grozav.”

Urmărești tenisul masculin în acest moment? Ce părere ai despre Alcaraz? Poate fi el un simbol al succesului precum trio-ul Federer, Nadal și Djokovic?

“Mă uit, îmi place foarte mult Alcaraz. Joacă un tenis grozav, felul în care se mișcă, mingile pe care le returnează. Și în ce fel! E ceva frumos, știe să servească, știe să lovească din voleu… Jocul pe care îl arată este foarte bun și mă bucur că cineva ca el va călca pe urmele lui Federer și Nadal. Este important pentru tot tenisul”.

Ce te face fericită?

“Din când în când îmi cumpăr câte ceva. Haine, pantofi, o geantă de mână… Sunt doar o femeie care uneori nu poate rezista. Dar mă face fericită și să fiu acasă, să deschid televizorul, să beau o ceașcă de ceai și să fiu liniștită.”

Te gândești la ce vei face în viață după cariera sportivă?

“Nu prea mult, ca să fiu sinceră, pentru că atunci când încă joc este greu să mă concentrez să mă gândesc la ce se va întâmpla după ce voi termina. Capul meu nu este setat și pregătit pentru asta. Poate că într-o zi, când voi termina, îmi va trece prin minte ce vreau să fac, dar acum nu știu. Am menționat în trecut că mi-ar plăcea un salon de înfrumusețare, asta nu m-a părăsit, este unul dintre lucrurile care cred că mi-ar plăcea.”

Source link

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo