Video ⟩ Norvēģijas hokejists pēc vēsturiskā panākuma: Nekad iepriekš par to nebiju iedomājies

featured image

TVNET Sports

2023. gada 23. maijs 09:47

Norvēģi kanādiešus pārspēja pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).

“Nereāla sajūta. Nekad nebiju iedomājies, ka uzvarēsim Kanādu pasaules čempionāta spēlē. Mums tā svarīga uzvara,” IIHF citē Norvēģijas aizsarga Johannesena Johansena izteikumus. 

Pirmo reizi Norvēģijas izlase Kanādu pieveica 2000. gadā. 

“Šī mums ir milzīga uzvara,” pauda Norvēģijas izlases veterāns Kens Andrē Olimbs. “Ja nekļūdos, tad pēdējo reizi viņus pieveicām pirms 23 gadiem. Tas mums ir liels sasniegums. Mūsu jaunajiem spēlētājiem tā ir nozīmīga pieredze, kas noderēs turpmāk. Viņi parādīja līmeni, kādā ir spējīgi spēlēt. Turklāt šī uzvara ir svarīga mūsu pārliecībai un noderēs cīņās ar lielajām komandām.”

Norvēģijas izlase bija tuvu tam, lai svinētu uzvaru pamatlaikā, bet izlīdzinājumu 2:2 Kanāda panāca vien 12 sekundes pirms trešās trešdaļas beigām. 

Norvēģijas komandas labā vārtus pamatlaikā guva Andreass Martinsens un Sondre Oldens, bet kanādiešiem izcēlās Milans Lučičs un Losons Krouzs. Papildlaikā vārti netika gūti, bet uzvarētāja noskaidrošanas metienu sērijā pārāka bija Norvēģija. 

B grupā 18 punkti sešās spēlēs ir Šveicei, 13 – Čehijai un 12 punkti – Kanādai, kuras jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. 11 punktus sakrājusi Latvija, astoņi punkti ir Slovākijai, seši punkti – Norvēģijai, četri punkti Kazahstānai, bet punktus nav guvusi Slovēnija.

Pasaules čempionāts noslēgsies 28. maijā. 

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment