Umjesto da ih se sramimo, svoje greške trebamo slaviti

featured image

Koliko ste puta odustali od novog projekta jer ste se bojali neuspjeha? Ili vas je bilo sram kad ste rekli nešto krivo na sastanku? Na poslovnoj konferenciji Future Tense upravo o ovim trenucima – i o onome što iz njih trebamo učiti – govorit će poslovni filozof Anders Indset. Unutar tematske cjeline Future of Leadership održat će predavanje „The Art of Being Wrong“.

„Pogreške su prirodan i neizbježan dio učenja. Svi griješimo! Pitanje je kako bismo trebali pristupati greškama? Trebamo li posramljivati ljude ili trebamo biti na drugom kraju spektra, a to znači slaviti ih? Okolina igra ključnu ulogu u tome kako se odnosimo prema pogreškama i neuspjesima. U nekim organizacijama stigma od grešaka ili neuspjeha zasjenjuje sve drugo. To može stvoriti strah od neuspjeha, obeshrabriti ljude da isprobavaju nove stvari, a to dovodi do stagnacije cijele organizacije. Umjesto da posramljujemo osobe koje griješe, trebamo ih ohrabrivati da priznaju svoje greške i nauče od njih jer to može dovesti do osobnog, ali i rasta cijele organizacije“, uvjeren je Anders Indset.

A da su u jednoj od najvećih svjetskih duhanskih kompanija imali strah od  neuspjeha, možda nikada ne bi transformirali cijelu industriju i postali, još jednom, globalni lider koji je promijenio način poslovanja, ali i razmišljanja unutar kompanije i cijelog društva.

„Tehnologija, inovacije, znanost danas još uvijek nisu pojmovi koji se na prvu povezuju s tradicionalnom industrijom poput duhanske. No, upravo suprotno. Već neko vrijeme u toj industriji događaju se velike promjene, a Philip Morris je predvodnik tih promjena i transformacije cijele industrije. Danas smo puno više od najveće duhanske kompanije na svijetu i gradimo budućnost u kojoj će alternative bez dima u potpunosti zamijeniti cigarete, isti onaj proizvod koji se uz nas primarno veže. To je rezultat osluškivanja potreba potrošača, a počiva upravo na inovaciji, napretku tehnologije, znanstvenim dostignućima i pogledu u budućnost.  Naša je uloga biti dio rješenja problema koji se povezuju a našom industrijom, i danas to zaista možemo biti. No, osim industrije, i drugi dionici trebaju rješenja problema staviti u prvi plan te stvarati okruženje koje će poticati daljnja ulaganja u razvoj inovativnih rješenja. Društvo to traži i očekuje od svih nas. Ostati po strani, danas više nije opcija ni za koga”, smatra Anita Letica, general direktorica za tržišta Hrvatske i Slovenije u Philip Morris Internationalu.

Anita Letica, general direktorica za tržišta Hrvatske i Slovenije u Philip Morris Internationalu

Osim Andersa Indseta, u Zagreb na Future Tense konferenciju 10. i 11. svibnja u Muzej suvremene umjetnosti dolazi još šest svjetski cijenjenih futurologa. Gerd Leonhard govorit će o održivoj budućnosti, Erica Orange o budućnosti obrazovanja i rada, a Nikolas Badminton o uzbudljivoj budućnosti tehnologije. S kopenhaškog Instituta za studije budućnosti dolaze dva futurologa; Sofie Hvitved, koja će nam približiti kako izgleda budućnost metaversea, umjetne inteligencije i medija te Joe-Max Wakim, stručnjak za trendove u zdravlju i medicini. Alfons Karabuda govorit će o budućnosti industrije zabave i kulture.

Impresivan program Future Tense konferencije, koja je rasprodala sve ulaznice dva tjedna prije početka, pronađite na službenoj web stranici. Ako ste propustili kupiti ulaznicu, još nam se možete pridružiti putem live streaminga. Ulaznice za live streaming, kao i za prestižnu radionicu Instituta za studije budućnosti iz Kopenhagena, „Megatrends Shaping Tomorrow“, pronađite OVDJE.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment