Kolkársky klub z Trstenej slávi ďalšie skvelé úspechy

Marián Benický mladší sa stal majstrom Slovenska.

Marián Benický mladší.Marián Benický mladší. (Zdroj: archív športovca)

TRSTENÁ/NOVÁČANY. Po skvelej sezóne mužov ŠKK Trstená Starek, ktorí vyhrali spoločnú ligu Čechov a Slovákov, nadviazala na ich úspechy aj mládež.

Súvisiaci článok

Súvisiaci článok Oravci zaplavili Rigu, hokejistom fandia vo veľkom Čítajte 

V Nováčanoch sa konali majstrovstvá Slovenska v kategórii do 12 a 14 rokov. Zažiaril tam hlavne Samuel Kramár, ktorý skončil vo finálovom turnaji tretí a v kombinácii s výkonom z kvalifikácie obsadil skvelé druhé miesto. V jeho kategórii štartovalo dovedna 23 mladých kolkárov do 12 rokov.

V Nováčanoch sa členovia ŠKK Trstenej dostali medzi medailistov už iba v skupinových disciplínach. V súťaži dvojíc získali tretie miesto Martin Benický a Patrik Bednár. Ako družstvo skončila trojica Martin Benický, Patrik Bednár a Gabriel Muščík na druhom mieste. Trstenú ešte reprezentovali Tamara Pekarčíková, Vanesa Smitková, Tadeáš Bednár, Matúš Poláček, Vladimír Sahuľ a Jakub Brnča.

Článok pokračuje pod video reklamou

Článok pokračuje pod video reklamou

V rovnaký víkend sa konali na kolkárskych dráhach v Trstenej majstrovstvá Slovenska v kategórii U23 – juniori. Účasť v tomto finálovom turnaji si hráči vybojovali výkonmi na majstrovstvách jednotlivých krajov.

Súvisiaci článok

Súvisiaci článok Záchranársku misiu splnil, budúcnosť je otvorená. Orava si druhú ligu zaslúži, vraví tréner Haspra Čítajte 

Najlepšie umiestnenie a zároveň dvojnásobné ocenenie majster Slovenska získal hráč domáceho oddielu Marián Benický mladší, ktorý kvalifikačný štart s výkonom 612 zvalených kolov premenil aj na celkové víťazstvo, keď vo finále predviedol tiež najlepší výkon 615 a vyhral tak aj v kombinácii.

Z hráčov Trstenej skončili v kvalifikácii Erik Kuráň na 14. mieste, Lukáš Lepáček o dve priečky nižšie, Michal Janik skončil na 21. mieste.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment