Dajana Mrčela napušta čelo Saponije, na njeno mjesto imenovan Ivan Grbešić

featured image

Dosadašnja predsjednica Uprave Saponije, Dajana Mrčela, ​napušta čelnu poziciju u domaćoj tvrtki, a na njeno mjesto dolazi Ivan Grbešić, sin preminulog Mirka Grbešića, osnivača Mepas Grupe, u čijem je sastavu i Saponia.

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici na mjesto novog člana Uprave imenovao i Davora Bošnjakovića, stoji u objavi Zagrebačke burze. Grbešić i Bošnjaković su imenovani na mandat od pet godina, a treći član Uprave je Hrvoje Bujan koji je nedavno došao u Saponiju iz Francka.

Mrčela koja je na mjesto predsjednice Uprave došla 2019. godine, a od 2006. je bila članica Uprave tvrtke, u objavi na svom LinkedIn profilu danas je objavila kako napušta Saponiju nakon gotovo 30 godina. 

– Novi ljudi donose nove vjetrove i ništa nije vječno. Nakon 29 godina u Saponiji u kojoj sam stvarala karijeru posvećenu proizvodnji i društveno odgovornom poslovanju, došlo je vrijeme za promjene i istraživanje novih tržišnih izazova.

U ovih 29 godina prošla sam put od pripravnice do predsjednice Uprave, a Saponiju ostavljam u nikad boljem stanju. Uspješno smo završili digitalizaciju, energetski smo obnovili svih šest proizvodnih pogona, dionica Saponije postizala je rekordne brojke, a iza nas su najbolje poslovne godine u povijesti Saponije po svim KPI-jevima. 

Saponia je firma u kojoj sam stasala i kao menadžerica i kao čovjek, u kojoj sam mogla uspješno živjeti svoju misiju orijentiranosti na ekologiju I društvenu odgovornost, tvrtka koja je dobila brojne nagrade za ekologiju i za poslovanje, a ja osobno ostvarila svoje najveće poslovne uspjehe. Sa zahvalnošću gledam na te godine, na ljude s kojima sam to postigla i na tvrtku koju ću uvijek smatrati svojom.

Želim da i pod novim vodstvom plove hrabro u nove izazove, a ja sam naučila da je leadership uvijek vezan uz promjene i prilagodbu i da se pravi vizionari vesele izlasku iz zone komfora. Jer iako je u početku svaka promjena teška, ona donosi novu viziju, osvježenje, radoznalost i istraživanje vlastitih mogućnosti. Kažu da se mijenjati treba kad si na vrhuncu, pa ću tako i ja mahnuti svemo što me dovelo do ovoga što sam sada i s radošću otvoriti neka nova vrata koja donosi ovaj vjetar – stoji u Mrčelinoj objavi. 

Saponia je u razdoblju od 2019. do 2021. godine bilježila rast prihoda, a oni su u 2022. godini iznosili 94 milijuna eura, što je bio rast od 4,7 posto. Lani je ostvarena dobit od 2,9 milijuna eura što je bilo povećanje od 183 posto u odnosu na 2021. godinu.

Inače, ova odluka dolazi nedugo nakon što smo objavili da je NO Saponije na razdoblje od pet godina imenovao Hrvoja Bujana za novog člana svoje Uprave. Bujan je na novu poziciju došao iz Franckove tvrtke Franck Snogoo, gdje je bio direktor od 2017. godine. 

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment