Vijf aankomende PlayStation VR2-games onthuld

featured image

Met o.a. Journey to Foundation en The Foglands

Geschreven door Michel Musters op

Tijdens de State of Play afgelopen donderdagavond onthulde Sony vijf aankomende games voor PlayStation VR2.

Allereerst is er de roguelike first-person shooter The Foglans, die in 2023 uit moet komen op PlayStation VR2, Quest 2 en Steam. Spelers kruipen in de huid van een Runner, die voor hun gemeenschappen onder de grond zich een weg door de mist moeten banen door te rennen, springen en vechten.

Ook Journey to Foundation, een game gebaseerd op de Foundation-verhalen van schrijver Isaac Asimov, werd aangekondigd. De game komt deze herfst naar PlayStation VR2, Quest 2 en Pico 4 en laat spelers als spion Agent Ward naar de uiteinden van de Galactic Empire reizen om een groep deserteurs te infiltreren en een schokkende waarheid te achterhalen.

Green Hell VR is een survivalgame die afgelopen jaar al op Quest en pc verscheen, en dit jaar ook op PlayStation VR2 moet verschijnen. Spelers moeten in de Amazon-jungle moederziel alleen zien te overleven. Honger moet gestild worden en het lichaam moet verzorgd worden, maar ook de mentale gezondheid is van belang.

nDreams, de ontwikkelaar van Phantom: Covert Ops en Fracked, onthulde de first-person shooter Synapse, die dit jaar op PlayStation VR2 moet uitkomen. Volgens de makers is Synapse het resultaat van meer dan een decennium focus op vr. Spelers kunnen wapens dual-wielden en telekinesis gebruiken in deze game die exclusief voor Sony’s nieuwe headset in ontwikkeling is. Vooral de grafische stijl valt in eerste instantie op.

Tot slot werd de eerder op pc uitgekomen verhalende game Before Your Eyes getoond, die op 10 maart op PlayStation VR2 uitkomt. In het spel zien spelers een heel leven van het hoofdpersonage voorbij vliegen, waarbij elke keer dat er geknipperd wordt er een andere fase van het leven de revue passeert. 

PlayStation VR2 is nu verkrijgbaar en kost zeshonderd euro. In het pakket zitten de headset, de Sense-controllers en een koptelefoon voor stereogeluid. Op dezelfde dag komt ook een oplaadstation voor de controllers uit voor de prijs van 49,99 euro.

Lees hier onze recensie van de PlayStation VR2: “De PSVR2 is zonder mitsen of maren de beste vr-bril voor consumenten. Het is een geweldig ontworpen apparaat met de allerbeste technologie die vr op dit moment te bieden heeft. De interne tracking werkt foutloos en maakt het mogelijk om alle soorten vr-games te spelen, van zittend tot volledige room-scale. De foveated rendering gecombineerd met de kracht van de ps5 maakt de grafische ervaring subliem. Het is geweldig dat een dergelijke vr ervaring ‘gewoon’ op een spelcomputer kan draaien.”

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment