Reacțiile internaționale, după arbitrajul controversat al lui Kovács în CL

featured image

Real Madrid a avut o prestație uluitoare, marți, în turul optimilor din Liga Campionilor, învingând Liverpool FC cu 5-2. Întocmai cum o reflectă și scorul, arbitrajul nu a fost lipsit de provocări, prestația lui István Kovács fiind analizată îndelung de presa internațională. 

István Kovács, lăudat pentru arbitrajul din Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)

István Kovács, lăudat pentru arbitrajul din Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)

De altfel, cei de la Liverpool FC au avut ceva de rezolvat, după meci antrenorul Jürgen Klopp îndreptându-se către „centralul” român și discutând cu el preț de câteva clipe. Poate cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut la scurt timp după debutul reprizei secunde, în minutul 53, când „cormoranii” au solicitat penalti, după un duel între Darwin Núñez și Dani Carvajal, în urma căruia cel dintâi a căzut în careu, moment în care István Kovács a lăsat jocul să continue.

„Start lent de repriză pentru Liverpool, dar nu trebuia penalti aici? Jucătorii au dreptate să ceară, dar faza nu a fost verificată nici la VAR. Se poate vedea clar cum Carvajal îl împinge pe Núñez, în momentul în care sar la cap. Sau Núñez sare la cap”, a notat „Daily Mail”, în timp ce „The Guardian” a remarcat: „Núñez este împins cam ușor din spate de Carvajal și e dezechilibrat. Liverpool cere penalti. István Kovács nu este de aceeași părere și nu verifică la VAR. Aș vrea să revăd această fază”.
„Núñez cere un penalti. A considerat că a fost împins de Carvajal. Dar arbitrul spune că nu s-a întâmplat nimic. Ar fi fost un penalti foarte ușor acordat”, arată „The Independent”, în vreme ce BBC punctează: „Dani Carvajal părea că îl împinge pe Darwin Núñez în timp ce sărea. Jocul s-a reluat, așa că VAR-ul nu mai intervine aici”.

Lăudat de jurnaliștii spanioli

Dincolo de această fază, arbitrul român a fost lăudat de jurnaliștii de la „Marca”. Înaintea fluierului de start, s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Amancio Amaro, fostul mare fotbalist al lui Real Madrid, care a murit, la 83 de ani. Doar că „minutul” de reculegere a durat numai câteva secunde, după care s-a auzit fluierul lui István Kovács. Jurnaliștii de la Marca au salutat decizia acestuia, considerând că a evitat, astfel, ca momentul să devină unul jenant pentru cei de la Real Madrid, în contextul în care fanii lui Liverpool FC s-au comportat exemplar. „Omagiul prețios pe care Liverpool l-a adus regretatului Amancio Amaro, înaintea meciului, ar fi trebuit să se încheie cu un minut de reculegere emoționant, dar nu s-a întâmplat. Imediat ce a început, un strigăt din sectorul madrilen al tribunelor și un răspuns la acesta din aceeași zonă a stadionului l-au forțat pe arbitrul István Kovács să-i pună capăt, după numai 15 secunde. Din restul stadionului nu s-a auzit nici măcar o muscă, dar posibilitatea ca escaladarea verbală din sectorul alb să se agraveze l-a determinat pe arbitru să ia o decizie drastică pentru a preveni ca situația să fie și mai neplăcută”, a notat publicația iberică. Și Pável Fernández, expertul în arbitraj de la Radio Marca, a comentat prestația românului, notând pe Twitter: „Cei care mă cunoașteți știți bine că nu îmi place de István Kovács, dar astăzi trebuie să fac un pas în spate. Arbitrul român a fost fantastic din toate punctele de vedere”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment