Napetost se mogla rezati nožem: Šveđani su pobijedili Urugvajce rezultatom 47-12

featured image

Aktualno Svjetsko rukometno prvenstvo polako se približava svršetku svoje prve grupne faze, a ona je ponudila nekoliko pobjeda s nevjerojatno velikim marginama. To je posljedica IHF-ova širenja turnira na 32 reprezentacije; nemali broj njih ne igra ozbiljan rukomet pa se suočavanje s favoritima nerijetko zna pretvoriti u katastrofu, a to se danas dogodilo i Urugvaju protiv Švedske.

Južnoameričkoj reprezentaciji ovo je tek drugi nastup na Svjetskom prvenstvu — debi su doživjeli prije dvije godine u Egiptu na premijeri aktualnog formata — a zaključili su ga tako što su od domaćina izgubili rezultatom 47-12 u dvorani Scandinavium u Göteborgu.

Utakmica je bila apsolutno bušenje od početka do kraja; Šveđani su u jednom trenutku imali niz od 11 vezanih zgoditaka, a najbolji strijelac bio im je Eric Johansson koji je zabio 11 golova iz 14 pokušaja. Dvoznamenkast je bio i Hampus Wanne s 10 pogodaka, a najviše kod poražene ekipe uvalio je Maximiliano De Agrela Milgron, ukupno pet golova.

Ovo je samo jedno u nizu rasturanja koje smo gledali u navedenoj fazi. Danska je već svladala Belgiju 43-28, Francuska Saudijsku Arabiju 41-23, Hrvatska je pomela SAD 40-22, ali ovo je definitivno najveća blamaža dosad.

Storseger mot Uruguay!#handbollslandslaget pic.twitter.com/lZjDTcDuqF

— Handbollslandslaget (@hlandslaget) January 16, 2023

Šveđani su tako došli do treće pobjede u tri utakmice i stopostotni odlaze u drugu grupnu fazu, a s njom iz grupe C izlaze Brazil i Zelenortska Republika. U novoj skupini društvo će im praviti Portugal, Island i Mađarska koji su preživjeli grupu D, a u drugoj skupini igraju Španjolska, Crna Gora, Iran, Francuska, Slovenija i Poljska.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment