Huawei P60 serisi öncesinde uydu destekli Huawei Mate X3 geliyor

featured image



Huawei P60 serisi öncesinde uydu destekli Huawei Mate X3 geliyor LOG Tasarım

Huawei P60 serisi öncesinde yeni jenerasyon uydu bağlantı desteğine sahip Huawei Mate X3 modelinin geldiği iddia ediliyor.

Şu an pazarda akıllı telefonlarına uydu bağlantı desteği koyan sadece iki isim yer alıyor. Bu isimler Apple ve Huawei. Biliyorsunuz kısa süre önce yapılan duyuru ile bunun yakında değişeceği, altyapının Qualcomm imzalı Snapdragon Satellite ile Android telefonlara da giriş yapacağı ortaya çıktı. Bugün ise süreç ile alakalı olarak bir kez daha Huawei gündeme geldi. Firma yukarıda da belirttiğimiz gibi alana yabancı değil. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Huawei Mate 50 ailesi, uydudan iletişim desteğine sahipler. Apple’ın iPhone 14’ler ile beraber sunduğu bu kilit özellik, Mate 50 serisinde telefonlar normal olarak çekmediği zaman acil durum mesajları gönderilmesi için kullanılabiliyor.

İşte bu temeli bir adım daha ileriye taşıyacak Huawei Mate X3 modelinin yolda olduğu iddia ediliyor. Birden fazla üyeden oluşacak kamerada iddialı Huawei P60 serisi öncesinde tanıtılacak telefonun, uydu üzerinden metin mesajı yanında sesli mesaj gönderilmesine dahi izin vereceği aktarılıyor. Bu konuda sektör içinde bir ilke imza atacak firma (Mate 50 sadece metin mesajı destekli), Mate X3’ü yukarıdaki gibi katlanabilir bir telefon modeli olarak geliştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple ise Globalstar uyduları (Firmada şu an 24 farklı alçak dünya yörüngesine konumlanmış uydu var) ile mümkün olan kendi uydu bağlantı özelliği hakkında bilinmesi gereken tüm detayları yaptığı resmi basın açıklaması ile şöyle aktarıyor:

“iPhone 14 ürün serisinde uydu üzerinden Acil SOS özelliği de sunuluyor. Bu özellik, yazılımla derin bir şekilde entegre edilmiş özel bileşenleri bir araya getirerek antenlerin doğrudan uyduya bağlanmasını sağlıyor. Böylece hücresel ağ veya Wi-Fi kapsamı dışındayken acil çağrı merkezine mesaj gönderme imkânı tanıyor. Uydular düşük bant genişliğine sahip hareketli hedefler olduğu için mesajların ulaştırılması dakikalar sürebiliyor.

Her saniye çok önemli olduğu için iPhone, uydu üzerinden Acil SOS özelliği sayesinde kullanıcının durumunu değerlendiren birkaç yaşamsal soruyu önceden yüklüyor ve ona uyduya bağlanmak üzere telefonunu ne tarafa yöneltmesi gerektiğini gösteriyor. Ardından ilk sorular ve takip mesajları, Apple’dan eğitim almış ve kullanıcı adına yardım isteyebilecek uzman çalışanların bulunduğu merkezlere iletiliyor.

Bu çığır açıcı teknoloji, hücresel bağlantı veya Wi-Fi bağlantısı olmayan durumlarda kullanıcıların Bul özelliğinden yararlanarak bulundukları konumu uydu üzerinden manuel olarak paylaşmalarına da imkân tanıyor. Böylece ağ bağlantısının olmadığı yerlerde doğa yürüyüşü veya kamp yaparken güvenlik duygusu veriyor.”

Huawei Mate X3 yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment