Gázvezeték robbant Litvániában

featured image

tuz gaz robbanas

Portfolio

Robbanás történt pénteken a Litvániát és Lettországot összekötő gázvezetéken – közölte a Reuters hírügynökséggel a litván Amber Grid gázszállító vállalat. Az LRT litván közszolgálati műsorszolgáltató által közzétett videón látható, hogy a robbanás helyszínén, az észak-litvániai Panevezys megyében tűz tombol, írja a Reuters.

A lángok mintegy 50 méter magasra emelkedtek, és legalább 17 kilométeres távolságból is láthatóak voltak – jelentette az LRT. “Vizsgáljuk a robbanás okát” – mondta a Amber Grid szóvivője.

Povilas Balciunas, a közeli Pasvalys város közigazgatásának vezetője a Reutersnek azt mondta, hogy a tűzoltók jelenleg nem oltják a tüzet, mivel egy nagy gázlángról van szó, és minden erőfeszítés az eloltására hiábavaló lenne, csak a vizet pazarolnák”. A tűzoltók a közelben állnak arra az esetre, ha a tűz továbbterjedne – tette hozzá.

A rendőrség a helyszín közelében lévő falu kiürítésére készült – jelentette a BNS balti hírügynökség. Sérültekről vagy halálos áldozatokról nem érkezett jelentés.

Címlapkép: Getty Images

autowallis_foto_jlr_szalon_2_2022

Capitolium

orosz olajtanker

europa terkep

leszbosz-gorogorszag-migracio

magyar zászló

tőzsde, grafikon, trend,

ukrán katonák kreminna

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment