Fontos

A Statisztikai Hivatal első adatai szerint 25,04 százalékos a részvétel a népszavazáson, a szavazókörök 14,04 százalékának megszámlálásával

A szavazókörök 14,04 százalékának megszámlálásával a részvételi arány eddig 25,04 százalék – derül ki a Statisztikai Hivatala által közzétett első, nem hivatalos népszavazási eredményekből.

Ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen, a szavazásra jogosultak többségének részt kell vennie a szavazáson.

 A népszavazáson résztvevők arra a kérdésre válaszolhattak, egyetértenek-e azzal, hogy népszavazás útján vagy parlamenti határozattal lerövidíthető legyen a választási ciklus.

22:40 órakor a Statisztikai Hivatal frissítette az eredményeket. Ez szerint a részvétel a körzetek 31,26 százalékának megszámlálásával 26 százalék. Ebből 97,41 % válaszolt igennel, 1,77 % nemmel, az érvénytelen szavazatok száma pedig 0,81 %.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?