De ce polițiștii din SUA ating stopul din spate atunci când opresc o mașină?

featured image

Munca unui ofițer de poliție din SUA este considerată periculoasă și asta nu din cauza nivelului de criminalitate, ci pentru faptul că mulți americani dețin arme de foc. Deși este o practică des întâlnită în SUA, se pare că obiceiul atingerii spatelui mașinii oprite este întâlnit în mai multe părți ale lumii.

De ce ating polițiștii stopul mașinii?

În multe țări, atunci când polițiștii opresc o mașină pentru inspecție, ei ating adesea stopurile din spate sau capota atunci când se apropie de ea.

Pare un gest extrem de ciudat, însă are o logică. Motivul principal pentru această practică este ca polițistul să își lase amprentele pe vehicul, ceea ce ar indica faptul că omul legii a intrat cumva în contact cu mașina respectivă. Acest lucru se face ca o măsură de precauție în cazul în care polițistul este atacat sau dispare, deoarece amprentele de pe mașina vinovatului vor servi drept dovadă.

De exemplu, dacă persoana abordată reușește să neutralizeze polițistul și să fugă de la locul faptei, criminaliștii vor putea face legătura între mașina suspectă și infracțiune datorită amprentelor lăsate de polițist pe caroseria mașinii.

Astăzi, deși multe mașini de poliție din diferite țări au camere video instalate, mulți polițiști încă folosesc această măsură de precauție.

Alte practici vechi ale poliției includ lovirea ușoară a părții din spate a mașinii sau a portbagajului pentru a surprinde șoferul în cazul în care acesta încearcă să ascundă ceva ilegal.

Cu toate acestea, în prezent, polițiștii sunt instruiți să nu lovească vehiculul în niciun caz, deoarece o astfel de acțiune le-ar putea îngreuna misiunea și i-ar putea transforma într-o țintă pentru potențialii infractori. Cu alte cuvinte, este important ca infractorii să nu profite de această acțiune de rutină a polițiștilor.

Desigur, mulți dintre polițiștii americani continuă să facă acest lucru, dar probabil fac asta deoarece le este greu să renunțe la vechile obiceiuri.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment