Γιατί «τρέχει» η μετοχή της Ελλάκτωρ

featured image

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σαν… οδοστρωτήρας διέλυσε το φράγμα των 3 δισ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης η εισηγμένη. Μόλις τη Δευτέρα έπιασε το όριο και έως χθες Παρασκευή είχε προσθέσει άλλα 200 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές «ξεψάχνισαν» την προχθεσινή ανάλυση της Alpha Finance που εκτόξευσε την τιμή στόχο στα 31,4 ευρώ και έστειλε τη μετοχή στα 22,2 ευρώ (+3,64%), επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

Το βλέμμα τώρα στρέφεται στην Πέμπτη, οπότε η εταιρεία θα ανακοινώσει τα βασικά αποτελέσματα για το 2022.

Η αγορά περιμένει «υψηλά νούμερα» που αναμένει ότι θα μεταφραστούν και σε «πλούσιο» μέρισμα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε αγορές θεσμικών επενδυτών αποδίδεται το χθεσινό εντυπωσιακό 12,5% για τη μετοχή που ανέβηκε στα 2,3 ευρώ.

Οι κινήσεις αποδίδονται σε πληροφορίες για ανακοινώσεις σε ότι αφορά τη δραστηριοποίησή της στα υπεράκτια αιολικά πάρκα με συνεργασία με μεγάλο όνομα του εξωτερικού, για το οποίο έχει ενημερώσει η στήλη αλλά και στις προσδοκίες για βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.

Σε κάθε περίπτωση η μετοχή επέστρεψε σε υψηλά 97 μηνών έχοντας από την αρχή της χρονιάς κέρδη 35%.

Η κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ.

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης της προσφυγής της κινεζικής BYD που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το διαγωνισμό για την προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 12 μέτρων και ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ, προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ.

Η προσφορά της BYD (εταιρείας με ηγετικό μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εισηγμένη Π. Πετρόπουλος), είχε αρχικά αποκλειστεί λόγω μη παραδεκτού φακέλου προσφοράς «Δικαιολογητικά συμμετοχής-Τεχνική προσφορά».

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον…

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment