Latvija FIFA ranga piedzīvo kāpumu, vairākas izmaiņas arī TOP 10

featured image

Sākums / Futbols / Latvija FIFA ranga piedzīvo kāpumu, vairākas izmaiņas arī TOP 10

Latvijas vīriešu futbola izlase

Latvijas vīriešu futbola izlase | Foto: LFF

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā ir pakāpusies uz 133.pozīciju, kamēr pirmajā vietā joprojām atrodas Brazīlija.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu oktobra sākumā, Latvija atrodas par vienu vietu augstāk. Šajā laikā Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā vispirms pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Igauniju (5:3), taču izšķirošajā mačā, pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 1:1, arī pēcspēles sitienu sērijā atzina Islandes pārākumu ar 7:8.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā. Igaunijas un Lietuvas valstsvienības saglabāja savas iepriekš ieņemtās pozīcijas, atrodoties attiecīgi 109. un 144.vietā.

FIFA ranga pirmo vietu saglabā Brazīlija, kas nupat notikušajā Pasaules kausa finālturnīrā izstājās jau ceturtdaļfinālā, bet uz otro vietu pakāpusies pasaules čempione Argentīna, kurai seko otra Pasaules kausa fināliste Francija.

Beļģija noslīdējusi uz ceturto vietu, Anglija saglabā piekto pozīciju, bet Nīderlande ir par divām vietām augstāk un ieņem sesto pozīciju. Horvātija piedzīvoja piecu pozīciju kāpumu un atrodas septītajā vietā, Itālija ir astotā, Portugāle saglabājusi devīto vietu, kamēr Spānija atkāpusies uz desmito vietu. Tieši ārpus pirmā desmitnieka palikusi Maroka, kas kļuva par pirmo Āfrikas valsti, kas sasniegusi Pasaules kausa pusfinālu. Marokāņi gan piedzīvoja 11 vietu kāpumu.

FIFA pasaules ranga TOP 10

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment