Chuťovky z NHLky: Studenič si pýta NHL, Regenda má na farme ťažký útlm

featured image

NEW YORK. O body Pavla Regendu sme zo začiatku sezóny nemali strach. Od prípravy potvrdzoval, že je na zámorský hokej stavaný a v NHL patril k najlepším forvardom Anaheimu Ducks.

Nebodoval však už v trinástich stretnutiach a jeho bilancia +/- je za ostatný čas hrozivá. Potrebuje zlepšenie a AHL mu ponúka príležitosť nájsť stratené strelecké sebavedomie.

Opačnú situáciu zažíva Marián Studenič. Existuje viac dôvodov, pre ktoré sa môžeme domnievať, že ho čoskoro čaká sezónny debut v NHL.

Ako je na tom zranený Fehérváry? Deje sa niečo s Tomášom Tatarom? Ako sa do NHL dostal Radek Faksa?

Čosi viac o týchto otázkach či nových zmluvách Zuba a Moorea, konci kariéry Andrewa Hammonda, rozprávkovom vianočnom príbehu Justina Kirklanda alebo zaujímavej výmene sa dočítate v dnešnom vydaní rubriky Chuťovky z NHLky.

1. Marián Studenič by mohol byť blízko k povolaniu do NHL. Dovolím si povedať, že bližšie ešte v sezóne 2022/23 nebol. Môže za to niekoľko faktorov.

Jedným je, samozrejme, jeho vynikajúca forma. V poslednom aj predposlednom dueli nazbieral po dva body, v posledných piatich sa do bodovania zapísal až sedemkrát a z ostatných 12 stretnutí si odniesol 14 bodov.

Ďalším môžu byť jeho skúsenosti. Stars totiž v najbližšej budúcnosti zrejme kohosi povolajú do NHL a slovenský forvard v najlepšej lige sveta doteraz odohral 41 stretnutí a najmä v Dallase veľmi oslovil aj fanúšikov svojou energiou.

2. Prečo budú Stars rotovať zostavu? Odpoveďou sú dvaja hráči.

Rus Denis Gurianov opustil klub pre rodinné dôvody. Klub oznámil, že hlbšie detaily o jeho odchode neposkytne.

S výkonmi útočníka Rileya Tufteho zas nepanuje spokojnosť. Do NHL sa dostal za odmenu vďaka výkonom z AHL. Presne to môže čakať Studeniča, ktorý by urasteného Tufteho mohol na súpiske Stars vymeniť.

3. Dlho sa o New Jersey Devils písalo ako o najlepšom klube súčasnej NHL. Valcovali súpera za súperom, vyústilo to až do 13-zápasovej série výhier.

Vyrovnanosť súťaže však často znamená, že si mužstvo neudrží rovnakú formu počas celej sezóny a to pociťujú aj „diabli“. Od 10. do 21. decembra prehrali šesť duelov po sebe, smolu konečne prelomili až 22. decembra proti Floride.

4. Býva už pravidlom, že keď neboduje Tatar, neboduje tím. Za tých šesť prehratých zápasov sa slovenský forvard do štatistík zapísal len jediný raz.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment