O nouă explozie a zguduit un cartier din Istanbul! Trei mașini au luat foc

Daily News

Abia ce și-au revenit după atentatul comis în data de 13 noiembrie, din zona Taksim, că locuitorii din Istanbul, Turcia, au fost surprinși de o nouă explozie. Deflagrația a avut loc marți seara, 15 noiembrie, într-un cartier central, frecventat de mulți turiști.

Daily News Autoritățile au izolat zona deflagrației. foto: captură Twitter

Autoritățile au izolat zona deflagrației. foto: captură Twitter

Explozia a avut loc la o mașină situată pe strada Kocamustafapaşa, din cartierul Fatih, iar incendiul s-a extins apoi la vehiculele parcate în apropiere, anunță Antena3.ro

Pompierii au reușit să stingă incendiu și, din primele informații, nu s-au înregistrat victime din rândul populației. În urma atentatului desfășurat dumincă, 13 noiembrie, în zona Taksim, șase persoane au decedat și alte 53 au fost rănite.

Atacul terorist cu bombă care a îngrozit Turcia a fost confirmat imediat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Atentatul a avut loc cu puțin înainte de summit-ul G-20 din Indonezia, iar liderul turc a catalogat întreaga situație ca fiind o inițiativă teroristă. 

Eforturile de a învinge Turcia și poporul turc prin terorism vor eșua astăzi, așa cum au eșuat ieri și așa cum vor eșua din nou mâine. 6 persoane au murit și 53 de persoane au fost rănite în explozia de pe strada Istiklal. Națiunea noastră ar trebui să fie sigură că autorii incidentului vor fi pedepsiți așa cum merită. Autorităţile statului nostru continuă eforturile pentru a descoperi autorii acestui atac ticălos și grupările din spatele lui”, a mai spus Erdogan, conform AFP.

În urma investigațiilor, după atentat au fost arestați trei suspecți, printre care și o femeie. Ulterior, s-a determinat că principalul responsabil pentru atac este o femeie, Ashlam Bashir, care la acest moment se află în arest, potrivit ministrului de Interne turc, Souleyman Soylu, notează AFP.

O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire. Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă“, a declarat ministrul Justiţiei, din Turcia, Bekir Bozdag.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment