Google i Renault žele da naprave vozilo budućnosti koje pokreće veštačka inteligencija

Online News Magazine

Online News Magazine Google i Renault žele da naprave vozilo budućnosti koje pokreće veštačka inteligencija

Google je poznat po insistiranju na dobrom iskustvu korišćenja softvera, pa njegova Pixel serija telefona ne insistira isključivo na hardverskim specifikacijama od kojih zastaje dah, već pre svega želi da proizvede utisak kod korisnika zadovoljstvom korišćenja vrhunskog softvera. Zbog toga se Pixel serija telefona pre svega reklamira kao uređaj koji ostavlja vrhunski osećaj rada sa Android operativnim sistemom i pratećeg softvera.

Izgleda da se Google ne ograničava samo na mobilne telefone jer kompanija želi da isti osećaj prenese i na automobile. Zato je udružila snage sa francuskim auto gigantom, kompanijom Renault na razvoju “softverski definisanog vozila” koje će raspolagati Ai mogućnostima, pomoću koga će automobili budućnosti ponuditi svojim vlasnicima neke nove vrste usluga u automobilu.

Da bi razvio „vozilo sutrašnjice“, Google će prvo raditi na stvaranju Digital Twin, praktično virtuelne prototip kopije ovog vozila. Digitalni “blizanac” o kome je reč je zapravo koncept koji će prvi ponuditi zamišljene napredne funkcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji, a zapravo će služiti kao polazna tačka za Renault i Google u nameri da omoguće nove AI funkcije i usluge u automobilu.

Online News Magazine Clio_Google.jpg 

Renault sa druge strane priča o tome kako će virtuelno vozilo prokrčiti put „za lakšu i kontinuiranu integraciju novih usluga u vozilu i kreiranje novih onboard (In-Car Services) i offboard aplikacija za korišćenje kako u samom automobilu tako i van njega“. Jednostavno rečeno, Digital Twin će služiti kao virtuelna radionica za Renault i Google, kako bi laše i brže uveli nove funkcije i brzo ih implementirali u realan svet i stvarna vozila!

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment