Apple karma gerçeklik başlığı için yeni detaylar geldi

Online News


Online News Apple karma gerçeklik başlığı LOG Tasarım

Apple karma gerçeklik başlığı için yeni bilgiler gündeme gelmiş durumda. Model hakkında Mark Gurman konuştu.

Apple karma gerçeklik başlığı, geçtiğimiz hafta ortaya atılan en son iddialara göre 2023’ün mart ayında geniş çaplı olarak seri üretime alınacak. Yılın başında tanıtılması ve çıkmadan önce yazılım geliştiricilere biraz zaman verilmesi beklenen ürün, uzun zamandır gündemde yer alıyor. Analist Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz aylarda Apple imzalı ilk başlığın 2023’ün ocak ayında düzenlenecek özel bir etkinlik kapsamında lanse edileceğini belirtmişti. Ürün hakkında konuşan Mark Gurman ise Apple’ın ilk başlığa Apple Reality Pro adını vereceğini iddia etmişti.

Mark Gurman ürün hakkında bugün başka bilgiler de verdi. 2 bin ila 3 bin dolar arasında bir fiyatı bulunacak yani çok pahalı olacak ürün için birçok iş ilanı açan Apple, bunlara bakılırsa başlık için üç boyutlu VR video içeriklerden oluşan bir servis geliştiriyor. Apple’ın bu servis içerisinde kişilere hem ücretli hem de ücretsiz üç boyutlu sanal gerçeklik videoları sunacağı tahmin ediliyor.

Aynı zamanda sanal ve artırılmış gerçeklik özelinde geliştirme araçları hazırlayacak mühendisler de arayan Apple, olası adıyla Reality Pro (Reality One da tercih edilebilir) için bir üç boyutlu karma gerçeklik dünyası da kurmak istiyor. Metaverse benzeri bir sanal etkileşim alanı / dünyası oluşturmak istiyor gibi görünen şirket, “metaverse” kavramını sevmiyor ancak altındaki gelecek gösterimine kesinlikle ilgi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uzun süredir Apple’ın başında olan Tim Cook, geçtiğimiz ay İtalya merkezli Università degli Studi di Napoli Federico II kapsamında konuyla alakalı ılarak dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. CEO, “çok uzak olmayan bir zaman içerisinde artırılmış gerçeklik olmadan hayatınızı nasıl sürdürdüğünüzü merak edeceksiniz” gibi iddialı bir söylemi aktarmıştı.

Tim Cook, bunu sadece yolda olan kendi AR ürünleri üzerinde açıklamıyor. Biliyorsunuz “metaverse” başta olmak üzere gelecek için sanal bir yaşam altyapısı kurulmaya çalışılıyor. Bu sanal yaşamlara da artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik başlıkları ile girilecek. Tim Cook’a göre bu ürünler ve AR teknolojisi, yakın gelecekte hayatın olmazsa olmaz bir parçası olacak ve yaşama katacakları “derin etkiler” üzerinden yeni alışkanlıklar yaratacak.

Online News Apple karma gerçeklik başlığı yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment