Trucul marilor bucătari! Iată cum se decongelează carnea în doar 10 minute

featured image

Daily News | Online News

Știm cu toții că timpul este extrem de prețios. Trăim în secolul vitezei și nu ne dorim să petrecem prea multă vreme în bucătărie și nici să stăm înfometați cu orele. Iată cât de simplu și rapid se poate dezgheța carnea de la congelator.

Cei mai mari bucătari au dezvăluit secretul lor atunci când trebuie să dezghețe carnea și sunt pe grabă. În doar 10 minute carnea va putea fi și preparată! Iată cum este posibil să o decongelezi într-un timp atât de scurt.

CITEȘTE ȘI: CÂTE LUNI MAXIMUM POATE FI PĂSTRATĂ ÎN CONGELATOR CARNEA DE PUI, DE VITĂ ȘI DE PORC. GREȘEALA PE CARE MULȚI ROMÂNI O FAC!

Daily News | Online News Ce trebuie să faci pentru a decongela carnea cât mai rapid

Ia două cratițe din metal și pune-le în chiuvetă. Pe prima întoarce-o cu fundul în sus și pune carnea pe ea. Pe cealaltă, umple-o cu apă și pune-o peste carne. Trebuie să aștepți 5-10 minute – în funcție de grosimea cărnii și vei avea carnea dezghețată foarte rapid. Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil. Iar pentru acest truc culinar atât de interesant există însă și o explicație științifică.

Daily News | Online News Proprietățile metalului și al aluminiului

Metalul este un bun conductor de căldură, iar aluminiul este un bun conductor al căldurii ambientale, care este eficientă pentru a decongela alimentele.

Mare atenție! Odată dezghețată, carnea nu trebuie recongelată sub nicio formă. Cel mai indicat lucru în acest caz este să o prepari termic, adică să o gătești. Chiar dacă nu o vei consuma în acel moment, măcar să o păstrezi în frigider până când vei decide să o mănânci.

Daily News | Online News Ce se întâmplă atunci când congelezi carnea de mai multe ori

Nu multe persoane știu asta. Atunci când congelezi carnea, bacteriile nu dispar, ci doar intră într-o stare de ”moarte aparentă”, care le împiedică să se înmulțească sau să altereze carnea.

În cazul în care vrei să o congelezi de mai multe ori, numărul mare de bacterii de pe suprafața cărnii va fi păstrat și se va amplifica la fiecare dezghețare.

VEZI ȘI: POATE SAU NU POATE FI ȚINUTĂ CIORBA ÎN CONGELATOR?! POATE CĂ MULȚI ROMÂNI ȘI-AU PUS ACEASTĂ ÎNTREBARE

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment