Toninu še tretji mandat: Padalo bo "tako z leve kot desne"

featured image

Daily News | Online News

0


15. Oct 2022, 16:17


Posodobljeno: 17:13 / 15.10.2022

Predsednik stranke NSi Matej Tonin se je na današnjem volilnem kongresu potegoval za tretji mandat na čelu stranke. Tonin je že tretjič kandidiral brez protikandidata, razplet pa je bil pričakovan.

Ne zamudite naših objav na

in

Delegati so z 282 glasovi za Mateju Toninu podelili nov mandata na mestu predsednika NSi. Glasovnice je sicer oddalo 293 delegatov, 11 je bilo neveljavnih. 

V nagovoru delegatom po izvolitvi se je Tonin zahvalil za izkazano podporo. Kot je dejal, se zaveda, da ga čaka veliko dela, a je miren, saj ve, da se lahko zanese na stranko in njene ljudi. Prepričan je, da NSi v naslednjem obdobju čakajo preizkušnje ter da bo po njih “padalo tako z leve kot z desne”. “Ampak bolj nas bodo tepli, bolj bomo prepričani, da smo na pravi poti,” je dejal.

Kot že v uvodnem nagovoru delegatom je znova poudaril, da NSi ne dela ne za Goloba in ne za Janšo, temveč za Slovenijo in njene ljudi, kar da bodo počeli tudi v prihodnosti. Delegati so sicer na današnjem volilnem kongresu izvolili tudi člane izvršilnega in nadzornega odbora ter razsodišča.

Podpredsednikov stranke po statutu ne voli kongres, ampak jih imenujejo pozneje. Dva podpredsednika na predlog predsednika imenuje svet stranke, tretjega podpredsednika pa volijo člani stranke zunaj meja Republike Slovenije.

Vodja poslancev Horvat

Delegati so sicer na današnjem volilnem kongresu izvolili tudi člane izvršilnega in nadzornega odbora ter razsodišča. Na mesto članov izvršilnega odbora je kongres izvolil vodjo poslancev NSi Jožefa Horvata, poslanca Ivo Dimic in Aleksandra Reberška, župana Rogatca Martina Mikoliča, župana občine Sveta Trojica v Slovenskih Goricah Davida Klobaso in predsednico Mlade Slovenije Katjo Berk Bevc.

V nadzorni odbor so delegati izvolili Silva Soka, Tadejo Šuštar Zalar, Majo Šturbej, Mateja Cvikla in Natašo Brežnik, v razsodišče pa Marijo Rogar, Zdravka Luketiča, Ivanko Učakar, Mašo Brulc in Franca Avblja.

Podpredsednikov stranke po statutu ne voli kongres, ampak jih imenujejo pozneje. Dva podpredsednika na predlog predsednika imenuje svet stranke, tretjega podpredsednika pa volijo člani stranke zunaj meja Republike Slovenije.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment