Taupības nolūkā Tallinā atceļ Jaungada uguņošanu

featured image

Daily News | Online News

“Mēs nolēmām, ka būtu pareizi šogad atteikties no uguņošanas. Gan pilsētas centrālais salūts, gan uguņošana mikrorajonos tiks atcelta.

Šādai taupībai ir arī citi iemesli, un uzskatu, ka pašlaik tas ir pareizs lēmums,” žurnālistiem sacīja Igaunijas galvaspilsētas mērs Mihails Kelvarts.

Viņš piebilda, ka Ziemassvētki ir pienācīgi jānosvin un arī 31. decembrī Tallinā ar koncertu un lāzeru šovu būs plašas Jaungada sagaidīšanas svinības, bet uguņošanas nebūs. Ar plašo pasākumu Tallina arī sāks savu gadu kā Eiropas Zaļā galvaspilsēta.

Kelvarts informēja, ka atšķirībā no citiem gadiem, kad Ziemassvētku un ziemas apgaismojums Igaunijas galvaspilsētā turpinājās līdz februāra beigām, šogad taupības nolūkā tas tiks izslēgts janvāra vidū.

Tallinas dome trešdien nolēma, ka enerģijas patēriņš pilsētā ir jāsamazina par vismaz 10% salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu.

Pašvaldība visām pilsētas institūcijām un darbiniekiem izsniegs vadlīnijas par enerģijas taupīšanas pasākumiem katrā ēkā.

Līdzās Ziemassvētku rotājumu izgaismošanai īsāku periodu, tiks samazināts arī ēku fasāžu apgaismojums un naktī apgaismojums izslēgts vietās, kur nestaigā cilvēki.

Drošības nolūkā ielu apgaismojums tiks saglabāts, bet iespēju robežās tiks samazināta tā intensitāte.

Plānots, ka Tallinas ledus halles un peldbaseini pagaidām turpinās darbu, ievērojot taupības pasākumus. Āra ledus slidotavas ziemā plānots atvērt, bet to sezona būs īsāka.

Paralēli enerģijas taupīšanai pašvaldībai jāsamazina arī citas administratīvās izmaksas, kā arī tiks pārskatīti investīciju plāni, lēmusi dome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment