ŠOLAKOVA PREVARA VEKA: SBB ukida TV Prvu i B92!

Online News

Naime, SBB je izdala saopštenje u kojem obaveštava korisnike da će od 28. oktobra biti ukinuti TV Prva i TV B92.                                                                

– Ovim putem želimo da vas obavestimo da usled izrazito nepovoljnih tržišnih uslova nametnutih od strane vlasnika televizija sa nacionalnom frekvencijom, od 28. oktobra ukidamo TV Prva, TV B92 i njihov kablovski portfolio iz ponude – navodi se između ostalog u saopštenju.

KARLEUŠA RASTURILA ŠOLAKA Doživeli smo da nam stranci gase televizije, ovo bi u Americi bio pokušaj državnog udara! – Alo.rs

Ovo saopštenje je izazvalo bes korisnika, koji masovno najavljuju da će otkazati uslugu pomenutog provajdera, a ono što se mnogi pitaju jeste kako je ovo što se dešava uopšte moguće, budući da je reč o kanalima sa nacionalnom frekvencijom.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

 

Olivera Zekić, predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije REM, objasnila je da su prema zakonu i pravilnicima REM, kablovski operatori u obavezi da prenose samo javne servise, Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine, ali dodala da nekada postoji javni interes da neki kanali budu u mrežama svih operatora.

– Mi nemamo takozvanu mast keri regulativu koja bi operatere obavezivala da po tržišnim uslovima obezbede emitovanje programa svih televizija sa nacionalnom frekvencijom. To je manjkavost zakona koji je SBB iskoristio – poručila je ona.

„Kopernikus grupa“, u čijem vlasništvu su televizije B92 i Prva, oglasila se saopštenjem povodom izveštavanja medija u sastavu „Junajted grupe“. Korisnici SBB zbog ovoga imaju apsolutno pravo da raskinu postojeći ugovor koji imaju sa ovim kablovskim operatorom.

Prva i B92 će, sa svoje strane, ako se SBB, „Grand produkcija“ i druge kompanije u sastavu „Junajted grupe“ ne vrate na put poštovanja prava i održavanja korektnih i fer poslovnih odnosa, iskoristiti sve pravno raspoložive mehanizme radi zaštite svojih prava i prava svojih gledalaca.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment