Ne feledje, éjjel óraátállítás!

Online News

Bár felderengett a remény, de úgy tűnik, az őszi és a nyári óraátállítástól még jó ideig nem szabadulunk. Magyarországon a “téli időszámítás” mindig október utolsó vasárnapjára esik, ami most éppen október 30-a lesz. Tehát október 30-án hajnali 3 órakor 2-re vissza kell állítani az órát – tehát egy órával többet alhatunk. Az idei átállást az is segíti, hogy október 31-e munkaszüneti nap, november 1-je pedig ünnepnap, így több idő juthat pihenésre.

A mostani akár az egyik utolsó átállítás is lehet, amit átélünk, az eltörlést pedig sokan várják, hiszen korábbi felmérések alapján a legtöbb magyar megszüntetné a kétféle időszámítást.

Online News
 

A szakemberek szerint az óraátállítás hatása akár 7–10 napig is tarthat azoknál, akik erre érzékenyek. Az óraátállítás elsősorban azokat sújtja, akik rendszeres életet élnek, illetve a kisgyerekeket és az időseket.

A belső óra a szervezet teljes működésére hatással van, így nem szabad bagatellizálni az egyórás csúszást. Az óraátállítás elsősorban alvási problémákat, vérnyomás-ingadozást okoz, ezáltal pedig csökkenhet a munkavégzés hatékonysága.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment