Online News Brady en Bündchen leerden elkaar kennen via gemeenschappelijke vrienden in 2006.

Na maanden van geruchten zijn de scheidingspapieren van American football-vedette Tom Brady (45) en het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen (42) ingediend. Dat bevestigt het koppel met een bericht op Instagram. Het paar was 13 jaar getrouwd en gold als een van de stabielste powerkoppels van de VS.

Met een simpel bericht op Instagram maken Gisele Bündchen en Tom Brady een einde aan de geruchten: “Met veel dankbaarheid voor onze tijd samen hebben Tom en ik onze scheiding in alle vriendschap gefinaliseerd”, klinkt het op beide accounts. “De beslissing om een huwelijk te beëindigen is nooit gemakkelijk, maar we zijn uit elkaar gegroeid en hoewel het natuurlijk moeilijk is om door zoiets heen te moeten, voel ik me gezegend met de tijd die we samen hadden. Ik wens Tom het allerbeste toe”, schrijft Bündchen in een story. 

Online News

Brady laat weten dat de beslissing “in alle vriendschap” genomen is. Het koppel heeft twee kinderen. “Zij blijven het middelpunt van ons leven, op elke mogelijke manier. We zullen blijven samenwerken als ouders om te verzekeren dat ze de liefde en genegenheid krijgen die ze verdienen”, voegt hij toe. 

Online News

De scheiding komt niet uit de lucht gevallen. De geruchten begonnen aan te zwellen nadat Brady in maart, zes weken na zijn afscheid van de sport, plots had besloten terug te komen op zijn pensioen. “Ik ben er nog niet klaar mee”, vond hij en hij ging opnieuw voluit voor een 23e seizoen bij Tampa. Brady wordt beschouwd als de grootste quarterback uit de NFL-geschiedenis. De zevenvoudige Super Bowl-laureaat is een legende.

De voorbije weken dan dook de ene na de andere anonieme bron op in de Amerikaanse media. Bündchen zou de comeback niet bepaald toegejuicht hebben en had gehoopt dat manlief meer tijd zou spenderen met zijn gezin. Brady en Bündchen hebben samen een zoon Benjamin (12) en dochter Vivian (9). Ze zouden al een paar maanden apart leven.

In een recent interview met Elle vertelde Bündchen dat ze herhaaldelijk met Brady over een eventuele comeback had gepraat. “Uiteindelijk vind ik dat iedereen een knoop moet doorhakken, een beslissing die het beste werkt. Hij moet ook zijn passie achterna.”. 

Hij moet ook zijn passie achterna

Online News

PA Wire/PA Images

Online News
Succesvolle carrières met een neus voor zaken

Waar de waarheid ook ligt: Brady en Bündchen golden jarenlang als een van de stabielste powerkoppels van de VS, elk een krak in hun vak met uitermate succesvolle carrières. Bündchen verwierf eind jaren 90 faam als “supermodel”, van 1999 tot 2006 was ze een angel bij het Amerikaanse (lingerie)merk Victoria’s Secret. Ze liep op de catwalk voor Dolce & Gabbana, Dior, Chanel, H&M en Valentino en sierde de cover van naar verluidt 1.200 magazines.

Intussen heeft ze eigen lingerielabel, lanceerde een milieuvriendelijk cosmeticabedrijf en investeerde samen met popsterren Beyoncé en Rihanna in het Franse modemerk Destree. Bündchen zou met een geschat vermogen van 400 miljoen dollar het rijkste model ter wereld zijn.   

Maar ook Brady heeft een fortuin verzameld om u tegen te zeggen. Vakblad Fortune berekende dat de atleet jaarlijks bijna 84 miljoen dollar verdient, 31,9 miljoen via zijn sport en 52 miljoen met lucratieve opdrachten, onder meer bij Hertz en het luxeautomerk Aston Martin. Net als Bündchen investeert Brady graag. Hij richtte twee jaar geleden nog mediabedrijf 199 Productions op dat tv-programma’s, documentaires en films zal ontwikkelen. 

Volgens de New York Post bezit het koppel ook aardig wat vastgoed met residenties in Miami, New York, Montana en Costa Rica. Brady en Bündchen zijn met Beyoncé en Jay-Z het enige koppel dat in de Celeb 100-lijst van zakenblad Forbes prijkte, en dat in 2014 en 2016.

Online News
“Zo’n goed koppel”

Bij de anonieme bronnen in de Amerikaanse pers keert terug dat Brady en Bündchen “zo een goed koppel waren”. En hun huwelijk kende op het eerste zicht inderdaad weinig publieke stormen. Bündchen vormde eerst een celebritykoppel met Hollywoodacteur Leonardo DiCaprio voor de vonk oversloeg met Brady. 

Toen ze twee maanden samen waren, bleek de ex van Brady zwanger. Maar zoon John (inmiddels 15) bleek geen hindernis voor de prille relatie. Bündchen noemt hem liefdevol haar “bonuskind” en hij ontbreekt zelden met zijn broer en zus op Instagramfoto’s. Het bekende model steunde ook vaak haar man tijdens wedstrijden en sprak telkens over Brady in lovende woorden. 

Online News

Insta/Gisele Bündchen

Hun geluk leek het spreekwoordelijke “perfect plaatje” weer te geven met liefde op het eerste zicht (met Bündchen die als een blok viel voor Brady’s “charismatische glimlach”) en een intiem huwelijk dat slechts tien dagen tijd voorbereiding vergde. In 2016 gaf Brady in een interview wel eerlijk toe dat “hun relatie al veel ups & downs had gekend, maar dat dat hen sterker maakte en ze er altijd voor elkaar waren”. Hij noemde Bündchen zijn rock of steunpilaar. Maar dat sprookje is nu doorprikt.