Minst 13 mistet livet da kampfly styrtet i russisk boligområde

Online News Magazine

Russiske myndigheter opplyser også at 19 personer ble skadd, melder det russiske statlige nyhetsbyrået Tass tidlig tirsdag morgen.

Ulykken skjedde mandag kveld da et kampfly av typen Sukhoj Su-34 fikk problemer etter avgang under en treningsflygning fra en militærbase i nærheten, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Ria Novosti.

De to flygerne om bord skjøt seg ut med fallskjerm. De har forklart at en av de to motorene tok fyr, opplyser forsvarsdepartementet i Moskva.

Fire etasjer

Video og bilder viser en eksplosjon like ved en boligblokk, og en stor brann i en nietasjes bygning der det bodde om lag 600 mennesker.

Flere russiske medier melder at store mengder drivstoff lekket fra flyet og førte til kraftig brann i boligblokken. Minst fem etasjer sto i brann og dekket rundt 2.000 kvadratmeter, ifølge Russlands krisedepartement.

Guvernør Veniamin Kondratjev var mandag kveld på befaring på stedet. Han uttaler at brannen da nesten var slukket.

Russiske myndigheter sier de har startet etterforskning av flystyrten.

– Alt står i brann

Oksana, en beboer som ikke vil oppgi etternavnet sitt, sier området var sperret av på grunn av eksplosjonsfare.

– Alt står i brann innendørs. Det er røyk, sier hun til det franske nyhetsbyrået AFP.

Hun sier at hun satt i bilkø da hun hørte om hendelsen.

– Jeg er selvsagt i sjokk. Barnet mitt var alene hjemme. Vi var allerede vant til å legge oss i redsel hver kveld – Mariupol ligger rett overfor oss, sier hun, med henvisning til den ukrainske havnebyen på den andre siden av Azovhavet.

Store deler av Mariupol ligger i ruiner etter at Russland gikk til angrep på byen like etter invasjonen i februar. Etter en lang beleiring og harde kamper ble byen okkupert av russiske styrker.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment