Meta Quest Pro sanal gerçeklik başlığı ve fazlası duyuruldu

featured image

Daily News | Online News

Meta imzalı yeni sanal gerçeklik başlığı Meta Quest Pro, düzenlenen Meta Connect 2022 etkinliği kapsamında tanıtıldı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından Meta Connect 2022 etkinliğinde görücüye çıkarılan yeni sanal gerçeklik başlığı Meta Quest Pro, aslında büyük bir sürpriz olmadı. Çünkü ürün geçtiğimiz ay otelde unutulması üzerinden detaylı olarak sızdırılmıştı. Resmi detaylar ile üzerinden tekrar baktığımız zaman ürün ilk olarak tasarımı ile dikkat çekiyor. Birçok rakibinden daha ince bir gövdesi bulunan Quest Pro, 722 gram ağırlığı ile pazarın en hafifi değil ancak yine de konforlu bir seçenek konumunda bulunuyor.

İki adet çok hassas çalışan birer kablosuz kontrolcü ile beraber gelen Quest Pro, dışında yerleşik ortam analizi için kameralar ile sensörler taşıyor. Gücünü Snapdragon XR2 Plus işlemciden alan ve bu konuda bir ilke imza atan sanal gerçeklik başlığı, 12 GB RAM’e sahip ve 256 GB dahili depolama ile geliyor.

Bünyesinde iki adet 1800×1920 piksel 90 Hz LCD ekran yer alan Meta Quest Pro, söylendiği kadarıyla güncellenen optikler ile Quest 2’den daha iyi / keskin görüntü kalitesi ortaya koyuyor. Maksimum 2 saatlik bir kablosuz kullanıcı deneyimi getiren ve istenirse kabloyla sürekli enerji sağlanabilen ürün, Quest 2’den genel olarak yüzde 50 daha hızlı ve toplamda 10 farklı sensör ile donatılmış durumda.

Meet @MetaQuestVR Pro. Built to expand the possibilities of virtual and mixed reality — and get you closer to feeling like you’re together in person, no matter where you are in the world.

Available 10.25. Pre-order today at https://t.co/CHKD8FfaV0 pic.twitter.com/8nMyYgtNij

— Meta (@Meta) October 11, 2022

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kamera sistemleriyle takıldığı zaman çevrenin görülebilmesine imkân tanıyan Quest Pro, burada artırılmış gerçeklik tarafına da giriş yapıyor ve bulunduğunuz ortama sanal objeler yerleştirebiliyor. İçindeki sensörler ile göz ve yüz hareketlerini takip edebilen ürün, bunları sanal avatarınıza aktarabiliyor. Meta’nın çok önem verdiği Metaverse geleceği özelinde özenle hazırlanan başlık, özel bir şarj ünitesi ile geliyor.

Meta Quest Pro, 1.499 dolarlık oldukça yüksek bir yurt dışı satış fiyatına sahip. Bu fiyat ile çok kısıtlı bir kitleye hitap eden ürün, yapılan ilk incelemelere göre pazarın en iyi deneyimlerinden birisini sunuyor. Bu deneyime az sayıda kişinin ulaşabilecek olması üzücü görünüyor.

Bu arada Facebook’un çatı şirketi Meta, metaverse geleceği özelinde çok daha fazla sayıda sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor. O başlıkların prototip olarak gösterilen bazı versiyonlarını ve detaylarını direkt olarak buradaki haberimizde görebilirsiniz.

Bu arada Meta Connect 2022 kapsamında başka çok önemli duyurular da yapıldı. Örneğin Microsoft ile Meta kilit bir ortaklık kurdu ve Teams, Windows 365 (Bulut temelli Windows), Office, ve Xbox Cloud Gaming’in (Bulut oyun servisi) Quest VR başlıklara (Quest 2’ler) getirileceğini duyurdu. Bu ortaklık gerçekten sanal gerçeklik dünyası için büyük bir adım oldu, yazılım devi Meta için devasa bir kitle potansiyeli doğurdu.

Among Us oyununun 10 Kasım tarihinde Quest dünyasına yani VR’a getirileceği de bu akşam VR ile alakalı gelen önemli bir detay oldu. Aynı zamanda sanal gerçeklik tarafının iş odağında duyurulan yeni Zoom entegrasyonu da ses getirmeyi bildi. Quest Store marketi üzerinden (Oyun ve uygulama temelli) şimdiye kadar 1,5 milyar dolar gelir elde ettiğini duyuran Meta, yeni Meta avatarlarını da karşımıza çıkardı. Örneğin hemen aşağıda Meta CEO’su Mark Zuckerberg yer alıyor.

Daily News | Online News

Bu artık bacaklara sahip avatarlar Meta Horizon içerisinde ve başka yerlerde kullanılabilecek.

Meta Quest Pro yanında bu ilginizi çekebilir: Tam 2 bin beygirlik Ford Pro Electric SuperVan

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment