Det var inte M som stängde dörren utan SD som smällde igen den

featured image

Daily News | Online News

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Daily News | Online News Dörren till fortsatta förhandlingar stängdes inte av M utan smälldes igen av SD, menar debattören.

Dörren till fortsatta förhandlingar stängdes inte av M utan smälldes igen av SD, menar debattören.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Moderaterna i Bromölla har haft ett tydligt mål, tidigt visat sin avsikt gentemot de andra partierna. Under resans gång har dokumentationen förändrats, de olika intressenterna i det föreslagna styret har kommit med förslag.

Att ett parti väljer att komma med 9 kravpunkter samma dag som man ska signera det överenskomna är inte acceptabelt.

Då man under 4 veckors förhandlingar valt att inte framföra ett enda förslag.

Så dörrens stängdes inte av M, den smälldes igen av SD.

Dessutom var det mer än skor och dubbla turer på listan.

”Krav som indirekt stängde dörren för den förändring vi i M vill ge våra invånare, krav som visar att man från SD:s sida kanske inte vill förändra utan snarare förvalta.”

Krav som indirekt stängde dörren för den förändring vi i M vill ge våra invånare, krav som visar att man från SD:s sida kanske inte vill förändra utan snarare förvalta.

Att SD som i grund och botten är ett parti som bygger större delen av sin politiska vilja på att säga ”vi ska göra rätt med allt som S tidigare har gjort fel”, men inte visar sig vilja göra något.

Så SD vänder plötsligt i en förändringsresa och ställer krav på att vissa saker under alla omständigheter ska bibehållas.

Vi vet inte idag vad förändringsresan hade krävt för beslut kring den kommunala organisationen.

Att redan idag sätta krav på vilka tjänstemän som ska finnas kvar, att organisationen ska vara mer delaktiga i förändringen än vad som krävs. Sätter indirekt förändringsresan på ett smalare spår. Det visar ingen välvilja till att skapa den stora förändring vi i M vill genomföra.

Emma Månsson

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment