A rezsivédelmi alapba irányítja a kormány a szerencsejátékosok védelmét célzó pénzeket

featured image

Daily News | Online News

Portfolio

A 387/2022. (X. 14.) kormányrendelet módosította a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvényt, pontosabban annak a 35.  § (4) bekezdését, amely eredetileg arról rendelkezett, hogy (4) „A játékkaszinók és online kaszinók játékadójának 3%-át játékosvédelmi vagy karitatív célra kell fordítani. E rendelkezés alkalmazásában játékosvédelmi célnak minősül különösen a játékosok által ingyenesen, 0-24 óra között hívható telefonos ügyfélszolgálat (zöld szám) fenntartása, a játékosok részére a szociális ellátórendszer keretében elérhető közösségi ellátásokról szóló figyelemfelhívó, illetve folyamatos tájékoztatás biztosítása, valamint a szerencsejátékkal kapcsolatos, esetleges káros mentális, pszichikai vagy szociális hatások megelőzése, kezelése.”

A friss kormányrendelet erről a fenti játékadó bevételről most úgy rendelkezik, hogy az a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 1. melléklet L. Rezsivédelmi Alap fejezet, 1. Rezsivédelmi Alap központi kiadásai cím bevétele.

Pénzcentrum rezsikalkulátor Számold ki, mennyit kell majd fizetned a gázért, áramért augusztustól!

Magyarul átirányították ezt a bevételt a rezsivédelmi alap bevételei közé.

A friss közlöny további fontos intézkedést is tartalmazott a kamatstop területén, ezt ebben a külön cikkünkben írtuk meg:

Címlapkép forrása: Shutterstock

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment