9 helter som gjør det lett å komme i gang med Overwatch 2

featured image

Daily News | Online News

Overwatch 2 ble lansert i early access i forrige uke, og både gamle og nye spillere vil nok trenge litt tilvenning for å bli kjent med alt oppfølgeren har å by på. Selv har vi brukt uka på å teste ut brorparten av figurene, hvor både de tre nyeste og de 32 heltene fra originalspillet har gjennomgått små og store endringer.

I denne artikkelen gir vi deg en pekepinn på hvilke figurer du bør bruke for å komme i gang, enten du er helt ny i Overwatch-universet, eller om du har brukt flere hundre timer med Tracer og co slik som jeg.

Soldier: 76.


Blizzard Entertainment

Soldier: 76

Soldier: 76 er den mest grunnleggende figuren i Overwatch 2, og vil føles helt naturlig hvis du kommer direkte fra andre skytespill. Han har et helt alminnelig automatgevær som fyrer av en jevn ladning kuler, kan helbrede seg selv og andre, og er den eneste figuren i spillet som kan «sprinte» slik man er vant til fra FPS-sjangeren.

Kronen på verket er imidlertid Soldier: 76 sin «ultimate», som lar deg bruke en innebygd «aimbot» i hele seks sekunder. Da sikter spillet automatisk for deg, og fiender som ikke søker dekning bak vegger eller skjold vil bli pløyd ned for fote.

Figuren er rett og slett bare veldig solid, gjør en rekke ting veldig bra, og har så vidt jeg kan forstå ingen enorme svakheter.

Lúcio.


Blizzard Entertainment

Lúcio

Lúcio er en lett og smidig figur som ikke bare kan hjelpe et helt lag samtidig, men som også kan være enormt irriterende for motstanderlaget. Han er en litt utypisk «support»-figur, i den forstand at han hjelper andre ved bare å være nær dem.

Lydbølgene han sender ut kan veksle mellom to moduser, hvor den ene helbreder alle medspillere i nærheten, mens den andre øker farten på alle medspillere innenfor den samme radiusen. Man trenger med andre ord ikke gjøre annet enn å være tett på laget sitt for å gjøre mye nytte som Lúcio.

Samtidig trenger man heller ikke å være helt passiv, da figuren også kan skyte og dytte vekk motstandere, i tillegg til å skøyte på vegger for å nå punkter andre figurer ikke er i stand til. Lúcios «ultimate» gir også et massivt skjold til alle lagmedlemmer i nærheten, noe som er et sikkert startskudd på et kraftig angrep.

Junker Queen.


Blizzard Entertainment

Junker Queen

Junker Queen er en av de tre nye figurene i Overwatch 2, men skiller seg raskt ut ved å være en av de mest aggressive tank-figurene i spillet til dags dato. Ikke bare stiller hun med en overraskende presis hagle, men hun kan også gire opp seg selv og lagkamerater med et hissig brøl som gir alle i nærheten ekstra helse for en liten stund.

En god Junker Queen kan være ekstremt vanskelig å drepe hvis motstanderlaget ikke er koordinert – ikke bare har hun masse helse til å begynne med, men hun «healer» i tillegg seg selv for alle motstandere hun aktivt har påført et «wound» de siste sekundene. Og det er nettopp det hennes resterende evner gjør.

Hun kan dra fram en diger slegge for å hamle opp med fiender i nærkamp; hun kaster ut en massiv machete som kan aktiveres på nytt for å trekke fiender mot seg; og hennes «ultimate» lar deg stupe framover mens du sårer fiender og hindrer dem fra å motta «healing» i nærmeste fremtid. Junker Queen er rett og slett en skikkelig rå figur.

Sojourn.


Blizzard Entertainment

Sojourn

Neste helt er også blant de nye i Overwatch 2: Sojourn er egentlig ganske lik Soldier: 76, men har et våpen som i mine øyne er mye lettere å håndtere. Hun kan dessverre ikke sprinte slik Soldier: 76 kan, men kan til gjengjeld skli bortover bakken og bruke denne farten til å hoppe høyt til værs. Dette gir henne øyeblikkelig mer vertikalitet kontra Soldier: 76, og lar deg raskt nå opp til tonnevis av solide utsiktspunkter.

Hennes andre egenskaper er litt mer kompliserte, men ikke verre enn at man skjønner hvordan de funker etter en kamp eller to. All skade man gjør med figurens vanlige skudd, fyller Sojourns våpen med energi, som man så kan bruke for å fyre av et mektig laserskudd.

Utover dette har Sojourn en liten virvelstrøm som suger til seg fiender i nærheten, og dette er perfekt for å holde fiender på plass mens du pumper dem fulle av krutt. Figurens «ultimate» er mindre direkte ødeleggende enn de fleste andre i spillet, men lar deg lade opp en rekke laserskudd i rask rekkefølge. Her gjelder det å sikte godt, men jeg føler at også her er det betydelig lettere å treffe enn det er som Solider: 76.

Mercy.


Blizzard Entertainment

Mercy

Mercy er den figuren jeg har brukt mest gjennom min Overwatch-karriere, og hun er utvilsomt den beste rene «healeren» i Overwatch 2. Dette går selvfølgelig på bekostning av at hun ikke gjør særlig mye skade – hun har faktisk en liten pistol, men man vil helst unngå å bruke denne.

I stedet bør man fokusere på å veksle mellom å helbrede og gjøre lagmedlemmers angrep sterkere med staven hennes. Særlig førstnevnte, hennes evne til å kontinuerlig pumpe medsammensvorne fulle av livskraft, gjør henne til en uvurderlig brikke på ethvert lag. Hun kan for øvrig også gjenopplive noen hvert 30. sekund, og dette alene kan være med på å snu en kamp.

Dette vet følgelig også motstanderlaget, og derfor er posisjonering viktigere enn noe annet når man spiller som Mercy. Både med og uten «ultimate» kan fly fram og tilbake mellom sine allierte, og dette er med på å gjøre henne til en figur det er veldig vanskelig å få has på.

Roadhog.


Blizzard Entertainment

Roadhog

Roadhog var blant de aller mest «tanky» figurene i Overwatch, og han fortsetter å være et råskinn som kan overleve det aller meste også i oppfølgerspillet. Dette er dels på grunn av den enorme mengden helse han har, men han har også den heftigste selv-«healingen» i spillet takket være en evne som lar ham fylle på 350 helsepoeng hvert åttende sekund. Denne evnen lar ham også ta redusert skade mens animasjonen pågår, og dette gjør Roadhog til en formidabel fiende.

For å bøte på dette, er han til gjengjeld blant største figurene i spillet, og han er dermed også veldig lett å treffe. Dette kan også motstandere bruke til sin fordel, fordi all skade man gjør bidrar til å redusere ventetiden på neste «ultimate».

Derfor er det viktig å vite når man skal vise seg fram som Roadhog, og dette er gjerne når man har figurens krok tilgjengelig. Denne aktive egenskapen lar deg huke tak i en figur innenfor rekkevidde og dra dem til deg, og da er det lett å fullføre jobben med et velplassert hodeskudd (med mindre man får en forvokst ape eller en «mech» på kroken).

Reaper.


Blizzard Entertainment

Reaper

Et naturlig motsvar på Roadhog – og de fleste andre «tanker» for den saks skyld – er Reaper. Dette er en gretten amerikaner som takket være kraftfulle hagler lar ham formelig skyte de største figurene i fillebiter.

Overgangen til Overwatch 2 har dessverre medført at det nå bare er fem spillere og én «tank» mindre per lag, og sånn sett har Reaper mistet litt av den latente vinneroppskriften sin, men han er ikke noe mindre farlig på kloss hold av den grunn.

En ekstra bonus er at han «healer» seg selv for 35 prosent av all skade han gjør, og dette gjør Reaper i stand til å holde seg i live mye lenger enn de fleste andre «damage»-figurer kan på egenhånd. Hans to andre egenskaper er ikke all verden når det kommer til interaksjonsmuligheter, men bygger opp under evnen til å snike seg forbi fiendens linjer og overrumple intetanende «healere».

Hans «ultimate» er også blant de som gjør mest skade på kortest tid i hele spillet.

Moira.


Blizzard Entertainment

Moira

Ved siden av Brigitte, er Moira blant de tryggeste «support»-figurene i spillet. Dette er dels fordi hun kan forsvinne i en røyksky og stikke av fra fiender, men mest av alt fordi hun også kan forsvare seg med ganske god effekt.

Faktisk vil jeg argumentere for at Moira i perioder kan være en skikkelig ålreit figur å ha hvis man trenger å gjøre litt mer skade på motstanderlaget. Jeg bytter ofte til Moira når jeg møter kjappe og lette figurer, ala Genji, eller når fiendene har en veldig sleip Mercy. Moiras angrepsstråle lar henne lett stjele helse fra disse figurene, og det er heller ikke spesielt vanskelig å følge etter disse heltene takket være den tidligere nevnte røykskyen.

Det eneste man må være obs på, er å ikke bli for grådig: Det er fort gjort å komme vekk fra laget sitt, og det er viktig at man husker at man tross alt er en «healer» og ikke en «DPS»-figur.

Zarya.


Blizzard Entertainment

Zarya

Den siste figuren på listen er også blant de mest avanserte jeg har valgt ut, men jeg velger likevel å slå et slag for Zarya. Hun er en barsk «tank» som ved hjelp av hennes partikkel-barrierer kan tåle enormt mye skade. Disse barrierene kan man også projisere for å beskytte lagmedlemmer, og når barrierene blir skutt, lades våpenet til Zarya automatisk opp.

Her ligger også litt av det komplekse med denne figuren: Zarya kan nå ha to barrierer aktive av gangen, og litt av trikset er å være god til å beregne når og hvor man skal plassere dem. Det er vanvittig stor forskjell på hvor mye skade man gjør når våpenet hennes først er fulladet, og da er det egentlig bare for motstandere å skygge banen.

Hennes «ultimate» er også blant de angrepene som legger best til rette for andre figurer – det er ikke noe som er så tilfredsstillende som å kombinere Zaryas «Graviton Surge» med for eksempel er hissig Reaper, Pharah eller Doomfist.

Hva synes du om våre valg? Har du fått deg noen nye favoritter i Overwatch 2, og hvilke figurer vil du eventuelt anbefale til andre?

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment