Pocenitvam ni ušla niti ena delnica

featured image

Daily News | Online News

Čas branja: 1 min


04.09.2022  20:24  Dopolnjeno: 04.09.2022 20:24

Daily News | Online News avtor

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

  • Prijava
  • Registracija

X

Finance: Prijava

Prijavite se. Če še nimate podatkov za prijavo, namesto tega uporabite obrazec Registracija.

X

Finance: Prijava – registracija

Za ogled vsebine je dovolj brezplačna registracija. Če podatke za prijavo že imate, namesto tega uporabite obrazec Prijava.

Z registracijo boste avtomatično prejemali bilten Novosti, ponudbe, ugodnosti in akcije Časnika Finance v vaš e-poštni nabiralnik.

Elektronski naslov: *

Želeno uporabniško ime (neobvezno)

Geslo: *

Ponovite geslo: *

Nivo zaposlitve *

Delovno področje *

Za dodatno pomoč nam pišite na admin@finance.si. Splošni pogoji so objavljeni na www.finance.si/pogoji.

Spoštujemo vašo pravico do zasebnosti!

Obvezujemo se, da bomo z vašimi podatki ravnali skrbno in odgovorno. Vaše podatke bomo uporabljali in hranili, dokler ne prejmemo vaše zahteve za izbris. Zahtevo za izbris podatkov lahko pošljete na e-naslov zasebnost@finance.si. Podrobnejše informacije o varovanju vaše zasebnosti in vaših pravicah si lahko preberete v naši politiki zasebnosti na www.finance.si/zasebnost.


Obveščaj me o novih člankih:  


September je na domačo borzo prinesel kar nekaj malodušja, saj so se občutno pocenile prav vse delnice. Indeks je upadel za več kot tri odstotke.

Razpoloženje na domači borzi je bilo ob prehodu v september vse prej kot pozitivno. Niti ena delnica ni ušla pocenitvam, upadi pa niso bili majhni. Indeks najpomembnejših podjetij na ljubljanski borzi SBI TOP je v minulem trgovalnem tednu izgubil 3,2 odstotka in končal pri vrednosti 1.108,18 točke. Borzni posredniki so skupno sklenili za 5,8 milijona evrov poslov. Med odmevnejšimi novicami prejšnjega tedna je bila objava polletnih poslovnih rezultatov Cinkarne Celje. Ta je v prvem letošnjem polletju ustvarila 134,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 35 odstotkov več kot v istem obdobju lani. K rasti prihodkov še vedno pripomorejo višje povprečne cene pigmenta titanovega dioksida. Čisti polletni dobiček družbe je dosegel 30,1 milijona evrov, kar je 90 odstotkov več kot leto prej, na borzi pa so se delnice Cinkarne pocenile za 4,2 odstotka, na 27,2 evra. Največ so na tedenski ravni izgubile delnice NLB. Končale so pri vrednosti 58,6 evra, kar je nekaj več kot devet odstotkov nižje kot teden prej.

Na prepihu delnice finančnih družb

Po uspešno končanem prevzemu N Banke, nekdanje slovenske Sberbank, ki je zaradi ogroženega poslovanja po uvedbi sankcij proti Rusiji letos pristala v rokah NLB, je stekla optimizacija delovanja obeh sistemov. Nekaj enot N Banke se tako z oktobrom seli v bližnje poslovalnice NLB. Po upadu so sledile delnice Save Re, na tedenski ravni so izgubile 6,4 odstotka. Ob koncu petkovega trgovanja je bilo treba za delnico odšteti 22 evrov. Delnice Telekoma Slovenije so se v tednu dni pocenile za 2,7 odstotka, na 54 evrov. Nadzorni svet Telekoma Slovenije je sprejel sklep o prenehanju mandata predsednika uprave Cvetka Sršena, ki je bil na čelu družbe od marca lani, in članice uprave Barbare Galičič Drakslar, in sicer z dnem imenovanja novih članov uprave oziroma najpozneje 31. oktobra. Kot člana uprave so medtem nadzorniki krivdno razrešili Tomaža Jontesa. Do imenovanja novega člana so nadzorniki za vodenje komercialnega stebra pooblastili člana uprave Mitjo Štularja. Tečaj delnic Zavarovalnice Triglav se je znižal za 2,6 odstotka, na 37 evrov, Petrol je na tedenski ravni upadel za 2,3 odstotka, na 461 evrov. Delnice Luke Koper so teden končale dobra dva odstotka nižje, pri 24,2 evra, najmanjši tedenski upad pa so utrpele delnice Krke, pocenile so se za 1,4 odstotka, na 97,6 evra.

Read More



https://newscharotar.com/2022/09/pocenitvam-ni-usla-niti-ena-delnica/
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment