Oljefondet vil kjøpe Porsche-aksjer for 7,66 milliarder kroner

featured image

Daily News | Online News

Oljefondet er en av fire hjørnestensinvestorer når Volkswagen tar luksusbilprodusenten Porsche på børs.

Daily News | Online News
El-bilen Porsche Taycan fotografert på Munich Auto Show i 2021. MICHAELA REHLE / Reuters

Publisert:

Oljefondet har tegnet seg for kjøp av aksjer til 750 millioner euro, tilsvarende 7,66 milliarder norske kroner. Det melder Volkswagen i forbindelse med børsnoteringen av Porsche søndag kveld.

Volkswagen meldte tidligere i måneden at de ville børsnotere luksusbilprodusenten Porsche i løpet av september eller oktober. Søndag kom flere detaljer om noteringen, som skjer 29. september.

Selskapet venter en pris per aksje på mellom 76,5 og 82,5 euro, og melder at de vil selge opptil 113.875.000 aksjer. Aksjene som går ut i det åpne markedet vil ikke ha stemmerett, skriver CNBC.

Ifølge Bloomberg tilsvarer det en verdivurdering av selskapet på mellom 70 og 75 milliarder euro, ned fra toppen da luksusbilmerket var vurdert til 85 milliarder euro.

Daily News | Online News
Skulpturen «Inspiration 911» viser tre generasjoner Porsche 911-sportsbiler foran hovedkvarteret til den tyske luksusbilprodusenten Porsche AG i Stuttgart. THOMAS KIENZLE / AFP

Volkswagen-gruppen opplyser i samme melding om at dersom børsnoteringen går i boks, vil det innkalles til en ekstraordinær generalforsamling i desember.

Der vil selskapet foreslå et ekstraordinært utbytte hvor 49 prosent av inntektene fra noteringen skal deles ut til Volkswagen-aksjonærene.

– Vi er nå på oppløpssiden med børsnoteringen av Porsche, og hilser forpliktelsen fra våre hjørnestensinvestorer velkommen, sier Arno Antlitz, finans- og driftsdirektør i Volkswagen AG, i en melding søndag kveld.

Read MoreShare on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment