A murit Valeria Seciu! Actrița a fost răpusă de o boală necruțătoare: s-a stins din viață măcinată de cancer!

featured image

Daily News | Online News

A murit Valeria Seciu! Actrița a încetat din viața din cauza unei boli pe care a dus-o pe picioare până în ultimul moment. Din păcate, la cei 83 de ani, artista a încetat din viață. Lumea teatrului este în doliu, anunțul fiind făcut de UNITER pe pagina de Facebook.

Daily News | Online News image

Valeria Seciu a murit în București, după lupta cu o boală necrețătoare. Foto: Wowbiz

Daily News | Online News A murit Valeria Seciu. Actrița suferea de cancer

Valeria Seciu a încetat din viață, iar boala cu care se lupta de ani buni era cancerul. Din păcate, la cei 83 de ani, marea actriță a murit.

„Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu. Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească.“, a transmis UNITER, pe pagina de Facebook, scrie Adevărul.ro.

Daily News | Online News Octavian Cotescu si Valeria Seciu

Imaginea 1/13:
Octavian Cotescu si Valeria Seciu

Daily News | Online News Valeria Seciu, o mare actriță a teatrului românesc!

Valeria Seciu este o figură importantă a teatrului românesc, făcând-se remarcată, de-a lungul timpului, datorită talentului său nemărginit. Anul acesta, actrița a împlinit 83 de ani chiar pe 1 august, fiind născută în 1939, la București, locul în care și-a găsit și sfârșitul.

Actrița Valeria Seciu a studiat, în 1964, Facultatea de Teatru de la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorului A. Pop Marţian, asistent Octavian Cotescu, cu rolul Rosalinda din spectacolul cu piesa „Cum vă place“, în regia lui Octavian Cotescu, cel care i-a devenit și soț, în cele din urmă.

La terminarea facultății, Valeria Seciu a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti cu rolul Veronica Micle, în spectacolul „Eminescu“, în regia lui Sică Alexandrescu, alături de Ion Caramitru, care i-a fost partener în numeroase alte ocazii. Ulterior, s-a angajat la Teatrul Mic din Bucureşti în 1978, dupa ce a mai jucat la teatrul din Cluj şi pe scena Teatrului Național din Capitală.

Read Morehttps://newscharotar.com/2022/09/a-murit-valeria-seciu-actrita-a-fost-rapusa-de-o-boala-necrutatoare-s-a-stins-din-viata-macinata-de-cancer/
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment