Важен ъпдейт за Chrome, премахва опасна уязвимост

featured image

Потребителите на Chrome е желателно веднага да актуализират браузъра си

(снимка: CC0 Public Domain)

В браузъра Chrome е открита опасна уязвимост. Вече е достъпен ъпдейт за отстраняване на проблема, а потребителите, които все още не са обновили браузъра си, е препоръчително да го направят веднага.

Уязвимостта не само е потенциално опасна, но, според източници на Mashable, от известно време се използва активно от хакери. По-рано тази седмица Google пусна актуализация на браузъра, която може все още да не е достигнала до всички потребители.

Налични са стабилни версии 104.0.5112.101 за macOS и Linux и версия 104.0.5112.102/101 за Windows. Обикновено актуализациите се инсталират автоматично на компютрите на потребителите, но за всеки случай си струва да проверите за наличие на ъпдейти от менюто „Настройки” и ако е необходимо, да рестартирате браузъра.

Актуализацията включва 11 корекции на сигурността, вариращи от „критични” до „средни”. Google няма да разкрие подробности за тях в официалния блог Chrome Releases, докато повечето потребители не обновят браузъра си.

Въпреки че в списъка има един критичен бъг, най-опасна вероятно е уязвимостта от „високо” ниво CVE-2022-2856 – за нея вече има експлойт, който се използва активно от хакери.

Публикация на портала Dark Reading твърди, че откритата уязвимост позволява на злонамерени сайтове да изпълняват произволен код на компютъра на потребителя. С други думи, хакерите знаят за нея, така че съветът на експертите е да актуализирате възможно най-скоро браузъра си до последната версия.

Read More


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment