Використання смартфона за кермом прирівнюють до нетверезого водіння

featured image

Американський страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) провів дослідження, в рамках якого з’ясувалося, що використання смартфона за кермом підвищує рівень аварійності на дорогах.

На думку експертів, для зниження кількості ДТП недостатньо просто заборонити розмови та листування під час руху.

Підвищити безпеку можна лише, повністю заборонивши брати гаджети до рук. Лише 2020 року в США загинуло понад три тисячі людей через використання смартфонів за кермом. У деяких штатах діють досить жорсткі санкції.

За даними експертів, у тих штатах, де тримати смартфони в руках під час руху заборонено, аварійність знижується набагато швидше, ніж у містах, де використання гаджетів допустиме. Згідно зі статистикою, після посилення законодавства, а також використання системи hands-free кількість аварій на сто тисяч осіб знизилася в середньому на десять відсотків. Причому в деяких штатах користуватися гаджетами заборонено навіть під час заторів або зупинок.

Дослідники дійшли висновку, що у штатах, де діють суворі заборони, спостерігається поступове зниження кількості аварій. При цьому фахівці наполягають на посиленні правил і підвищенні штрафів.

Пропонується прирівняти знаходження смартфона поряд із водієм під час руху до розпивання алкогольних напоїв.

Read More


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment